⏯️ Illa apel·la a la "discreció" per treballar per la investidura

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
22-08-2023
Actualitzat: 22-08-2023 18:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Illa apel·la a la "discreció" per treballar per la investidura
    Peu de foto: 
    Foto: Oriol Bosch (ACN)

El primer secretari del partit es conjura per treballar "per la convivència"


El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha apel·lat a la "discreció" per treballar per la investidura i ha avançat que el seu partit, els dies que venen, "actuarà més que no parlarà". En una atenció als mitjans des de la Seu d'Urgell, Illa ha apel·lat al respecte als processos de decisió que prengui cada formació i al procediment que s'ha de seguir per arribar a la investidura. La ronda de consultes després de la qual el Rei ha de proposar un candidat acaba aquest dimarts. Illa, que ha dit que "Catalunya va dir de forma clara que vol a Sánchez" en un nou govern, ha demanat "discreció" per a les negociacions i que es puguin fer des de la "tranquil·litat, el diàleg i el treball metòdic".

Els socialistes han de negociar amb ERC i amb Junts, els quals posen com a condicions per a la investidura l'amnistia i l'autodeterminació. Preguntat per aquests dos requisits, Illa ha mantingut que el PSC "farà més que no dirà". Així, ha dit que treballarà per "mirar endavant i treballar per la convivència i la concòrdia" i "amb respecte de la voluntat de les urnes".

ℹ️  MAPA | Consulta els resultats de les eleccions generals 2023 a Catalunya
Peu de foto: 
Imatge Guifré Jordan (ACN)

Illa ha reprès aquest dimarts a la Seu d'Urgell l'activitat abans de l'inici del curs polític després de les vacances d'estiu. Ha mantingut una reunió de treball "molt fructífera" amb altres càrrecs del partit com el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, el primer secretari del partit a Lleida, Òscar Ordeig, o el mateix alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, entre d'altres. En aquest sentit, Illa ha avançat que el PSC celebrarà unes jornades de formació els dies 7 i 8 de setembre a la Val d'Aran.

Entre d'altres aspectes tractats, Illa ha comentat que la visita a la capital de l'Alt Urgell li ha servit per confirmar la necessitat "molt evident" d'infraestructures al Pirineu com la millora del port de Pérves entre l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà i el port del Cantó, entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, en el recorregut de l'N-260. Aquesta millora s'ha d'abordar amb una inversió de 260 MEUR, en un "exercici de col·laboració" que a de millorar la comunicació a Lleida i també a Girona.

Comparteix

També t'interessarà