Impuls a la pràctica del ciclisme femení a Lleida

REDACCIÓ
19-10-2021
  • Impuls a la pràctica del ciclisme femení a Lleida
  • Impuls a la pràctica del ciclisme femení a Lleida
  • Impuls a la pràctica del ciclisme femení a Lleida

La diputada Helena Martínez, acompanyada de la coorganitzadora, Núria Duch; i del responsable de marxes cicloturistes de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Víctor Saiz, ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de la presentació de la segona edició del Clínic de Ciclisme Femení organitzat per la  Federació Catalana de Ciclisme i que tindrà lloc els dies 23 i 24 d’octubre al Centre Cívic de Balàfia.

El clínic –que ja ha tancat inscripcions amb 40 participants- comptarà amb les xerrades de Marta Vilajosana, que parlarà de la tècnica en carretera; Sisco Checa, que ho farà de mecànica; Míriam Cuesta, que explicarà qüestions relacionades amb core i sol pèlvic; i Kike Borràs, que dissertarà sobre BTT orientació.

Les participants posaran en pràctica les explicacions teòriques en dos activitats: la primera serà una sortida per carretera guiada per monitores i amb la participació de la campiona de Catalunya Èlit, Iris Gómez, el dissabte; i una d’orientació BTT, amb Kike Borràs, el diumenge.

Els organitzadors han explicat que la majoria d’inscrites són de Lleida, amb la participació d’una esportista de Barcelona i quatre de Tarragona.

Helena Martínez ha destacat que “un dels eixos vertebradors que sustenten les polítiques esportives de la Diputació és precisament el foment de l’esport femení, l’inclusiu, el base, i en aquest sentit, estem molt orgulloses d’acollir la presentació d’una activitat d’un esport minoritari”.

Núria Duch ha posat en valor la presència de l’Iris Gómez, “que és l’ambaixadora del nostre cartell, empoderant-la com a dona per la seva trajectòria en el món del ciclisme i pel fet d’haver estat mare”.

Finalment, Víctor Saiz ha agraït que aquesta segona edició es pugui fer a Lleida –la primera es va celebrar a Barcelona- pel fet de “poder potenciar un territori que té moltes possibilitats en l’àmbit del ciclisme”.

Els preus de les inscripcions variaran en funció de l’edat de les inscrites (han de tenir un mínim de 15 anys), i de si estan o no federades, essent el dijous, 21 d’octubre, la data límit d’inscripció. L’organització compta amb la col·laboració dels hotels Nadal i Berenguer IV de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?