Impuls a l’esport femení

JOSÉ CARLOS MONGE
12-03-2019
  • Impuls a l’esport femení

Impulsar i potenciar l’esport femení, a més de donar-li visibilitat, són els principals objectius amb què naix l’Associació Esport Femení Lleida, que ahir es va presentar a la Paeria amb un projecte ambiciós que volen compartir “amb la ciutat i amb totes les comarques lleidatanes”, va explicar l’atleta Eva Ribalta, presidenta de l’entitat. “El nostre punt de partida són els deu anys de grans de sorra que ha anat posant Jos Farreny des de Dona Balàfia. Li agraïm tota la seua feina a través de les Jornades Dona i Esport i ara ens passa el testimoni”, va afegir. Montse Parra, regidora d’Esports de l’ajuntament de Lleida, va animar la nova associació a “no defallir” i va destacar que “s’està descobrint que existeix l’esport femení. La dona fa esport des de sempre, de vegades ocupant espais molt reduïts, però s’ha anat guanyant el respecte”, i va afegir que, a més de participar-hi com ja estan fent, “fan falta dones al món de la gestió esportiva”.

L’alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, va animar la nounada Associació a implicar-se “en els projectes i programes municipals, com Lleida Sport & Emotion i el nou Pla Estratègic de l’Esport de Lleida. Feu-nos arribar les vostres propostes, volem una ciutat més igualitària”, va reclamar.

L’Associació busca complicitat contra la discriminació i la violència i a favor de la conciliació

Ribalta va recollir el guant de l’alcalde: “Sortim d’aquí amb feina a fer. Volem mirar i escoltar. Ens oferim per a això, per fer visible l’esport lleidatà, no només el de la ciutat, el de tot el territori”.

A Ribalta l’acompanyen a la junta de l’associació dones molt vinculades al món de l’esport, com són Jos Farreny, Vanesa Ortega, Núria Duch, Sílvia Franco, Mercè Ciutat, Anna Fillat, Carme Cabanillas, Irece Badia i Andrea Pardell.

D’altra banda, la presidenta va fer una crida a totes les dones esportistes o vinculades a l’esport. “No tenim socis ni quotes. Hi ha una altra figura, la d’amigues de l’Associació Esport Femení Lleida. I també volem que s’hi impliquin els homes”, va dir.

En un altre ordre de coses, va presentar també el dodecàleg de l’Associació, que propugna d’una banda “la igualtat efectiva de l’esport femení”, així com la tolerància zero amb la violència i la discriminació, a més de defensar la conciliació entre “la pràctica esportiva i els estudis, la maternitat o les lesions”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

A nivell local, voteu prioritzant al candidat/a o al seu partit?