⏯️ Impulsem Lleida amplia executiva per consolidar-se i estendre el seu projecte més enllà de Ponent

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
26-11-2023
Actualitzat: 26-11-2023 18:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Impulsem Lleida amplia executiva per consolidar-se i estendre el seu projecte més enllà de Ponent
    Peu de foto: 
    Alba Mor (ACN)

Impulsem Lleida ha ampliat el seu Comitè Executiu per tal de consolidar-se com a formació política i poder estendre el seu projecte més enllà de les comarques de Ponent. D'aquesta manera, Andreu Balagué, alcalde de Castellnou de Seana (Pla d'Urgell); Jaume Pané, alcalde de Preixana (Urgell); Concep Cañadell, alcaldessa de Térmens (Noguera); i Claustre Sunyer, alcaldessa de Castellar de la Ribera (Solsonès), s'han incorporat a l'executiva. Així s'ha acordat en el marc del congrés extraordinari del partit celebrat aquest diumenge a la sala de formació i congressos de l'aeroport de Lleida-Alguaire, on un centenar d'afiliats també han posat a debat temes "claus" com la situació del sector primari o la fugida d'empreses del territori.

Balagué, Pané, Cañadell i Sunyer s'afegeixen al Comitè Executiu juntament amb l'alcalde de la Granja d'Escarp i secretari general del partit, Manel Solé; l'alcalde de Juneda i president de la formació, Antoni Villas; la regidora a l'Ajuntament de Bellpuig i secretària de Política Municipal, Aida Gabernet; i l'alcalde d'Alpicat i secretari d'Organització, Joan Gilart.

L'ampliació de l'executiva era "necessària" segons ha apuntat Solé, el qual ha considerat que les noves incorporacions reforçaran la presència del partit arreu de les comarques de Lleida. De fet, el secretari general ha apuntat que la intenció és "obrir" el partit per ser més "influents". En aquest sentit, es plantejarà als afiliats quin paper ha de tenir Impulsem Lleida en les properes eleccions al Parlament.

Durant el transcurs del congrés extraordinari d'Impulsem Lleida també s'ha acordat treballar per frenar la fuga d'empreses, contra la dependència energètica i les línies MAT i per contribuir al creixement del sector primari.

Impulsem Lleida és un partit territorial que va néixer l'any 2022 de la mà d'alcaldes de l'òrbita del PDeCAT a les comarques de Ponent de cara les eleccions municipals del 28M. En els comicis, Impulsem Lleida va aportar 35 llistes a la coalició amb Junts Compromís Municipal on va guanyar en 28 pobles amb 27 majories absolutes. De la negociació posterior, la formació va aconseguir 29 alcaldies, 3 diputats provincials i les presidències dels consells comarcals del Segrià, les Garrigues i el Solsonès.

Comparteix

També t'interessarà