Inclusió social a través de l'art al Saló del Llibre Infantil

J.G.M.
Publicat: 
27-02-2019
Actualitzat: 27-02-2019 10:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Inclusió social a través de l'art al Saló del Llibre Infantil

El 35 Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebrarà de l’1 al 14 d’abril a Mollerussa, aposta per la inclusió des del món de l’art. Per aquesta raó, una vintena de persones amb discapacitats d’entitats com Acudam de Mollerussa i Windown de Sant Cugat del Vallès van col·laborar ahir en l’elaboració del mural gegant (de 32 metres d’ample per 9 d’altura) que presidirà aquest certamen, instal·lat a la façana de L’Amistat.

L’autor de la idea d’aquest mural és el reconegut il·lustrador argentí establert a Barcelona Gusti, que ja va pintar el primer mural el 2015 i que ara s’inspira en el fons marí, en col·laboració amb la també il·lustradora Inge Nows.

La novetat és que aquest any compta també amb la implicació i les mans d’una vintena d’ajudants d’Acudam de Mollerussa i de l’entitat Windown de Sant Cugat, que treballa amb persones amb síndrome de Down.

Per la seua banda, l’il·lustrador Gusti serà precisament un dels set autors que passaran per aquest saló per explicar la seua experiència als alumnes dels diferents centres escolars que el visitaran a través de visites concertades.

Per aquesta raó, l’organització ja ha fet arribar a les escoles i instituts la informació pertinent perquè facin les reserves. Aquest any serà present la il·lustradora Cristina Losantos i els escriptors Pep Molist, Alegria Julià, Muriel Villanueva, Jordi Flock i Ivan Ledesma.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà