Infermeres de Catalunya considera un "menyspreu" que es permeti punxar vacunes als auxiliars

ACN
04-08-2021
  • Infermeres de Catalunya considera un "menyspreu" que es permeti punxar vacunes als auxiliars
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

El sindicat Infermeres de Catalunya considera un "menyspreu" que el Departament de Salut hagi publicat una nota informativa atorgant la competència d'administrar vacunes contra la covid-19 als Tècnics en Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI). El sindicat critica que ha estat una decisió "unilateral" sense parlar-ne amb col·legis professionals ni sindicats i demana a la directora general de Professionals de la Salut, Montserrat Gea, que "retiri de forma immediata aquesta instrucció". El sindicat assegura que "moltes" infermeres que estan apuntades per a la campanya de vacunació mai han estat contactades per "les irregularitats en la gestió que s’ha dut a terme".

Apunten que la solució a la manca d'infermeres "no pot ser atorgar competències de les infermeres a altres col·lectius professionals". Argumenten que segons l’article 9.4 de la Llei 44/2003, de 21 de novembre, d’ordenació de les professions sanitàries, cap entitat pot autoritzar a cap professional a exercir competències d’una altra professió de la qual no està capacitat per exercir-la.

Afegeixen que les infermeres perden competències per atorgar-les a altres categories professionals. Apunten que "el Departament de Salut continua sense reconèixer les infermeres dins la categoria A1", que consideren que és el que els correspon per titulació.

Aquest mateix dimarts també s'han pronunciat contra la vacunació per part dels auxiliars el Col·legi d'Infermeres i altres sindicats com SATSE i l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta