Inici de la senyalització del Centre de Senderisme i Espai de Ciclisme de Tarrés

REDACCIÓ
Publicat: 
03-12-2023
Actualitzat: 03-12-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Inici de la senyalització del Centre de Senderisme i Espai de Ciclisme de Tarrés
    Peu de foto: 
    Centre de Senderisme i l'Espai Ciclisme de Tarrés

Ja s’ha iniciat la senyalització del nou Centre de Senderisme i Espai Ciclisme de Tarrés, dins del projecte “Camins de Pedra”, que promou l’Ajuntament d’aquest peBt municipi de les Garrigues, juntament amb El Sindicat.

Els operaris han començat a senyalitzar els quatre nous circuits de senderisme que s’han projectat i que tenen un recorregut d’entre 3 i 9 km. Aquests dos nous iBneraris se sumen als dos existents a la localitat: el circuit de l'Aigua i de Forns de Calç. Tots ells són de baixa dificultat i pracBcables per tota la família.

Pel que fa al ciclisme, s’ha dissenyat un circuit de BTT d'enduro de 25 km, que anirà enllaçant corriols situats dins del terme municipal (44% del total del circuit) i quinze single tracks (trialeres) de diferent dificultat. Quatre són de pistes verdes, quatre de blaves, quatre de vermelles i tres de pistes negres. L’objectiu és que abans de les festes de Nadal ja esBguin tots els circuits senyalitzats i que els aficionats puguin gaudir de l’aventura, a peu o sobre rodes, durant les vacances nadalenques.

Cal recordar que “Camins de Pedra” és un projecte transversal ideat per l’Ajuntament de Tarrés i Òscar Balsells –cofundador de la Carros de Foc, creador de Pedals de Foc i de la xarxa Pedales del Mundo i actualment gestor del Sindicat de Tarrés– que vol posar en valor els atractius patrimonials, culturals i paisatgístics d’aquest petit municipi de les Garrigues baixes de poc més de 100 habitants, amb una proposta esportiva que ofereix diversos circuits per a la pràctica d’esports com el senderisme, el trail running i el ciclisme amb totes les seves modalitats, en un espai d’unes 1.400 ha. Una proposta que combina l’esport amb el patrimoni i la natura i en la qual els aficionats que vulguin practicar les activitats que s’ofereixen podran triar també entre una àmplia oferta al seu entorn d’allotjament en turisme rural, així com de servei de restauració.

Comparteix

També t'interessarà