Inicien les obres per eixamplar l’antic túnel de Tres Ponts

C.SANS
15-10-2019
  • Inicien les obres per eixamplar l’antic túnel de Tres Ponts

Les obres per eixamplar l’antic túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost, van començar ahir. Es tracta de la galeria construïda fa anys a 100 metres de la boca sud del nou túnel. Passarà dels 6,6 metres d’amplada actuals fins als 12,6 previstos, segons el projecte de reforma integral de la carretera. Per altra banda, el nou túnel de Tres Ponts d’1,3 quilòmetres de llarg, està ja excavat i només falten les galeries d’evacuació.

Mentre durin les obres a l’estructura en la qual treballen des d’aquesta setmana, que es preveu que s’allarguin entre tres i quatre setmanes, els vehicles seran desviats per la carretera antiga que transcorre pel lateral de la galeria. A més d’eixamplar-lo, també es construirà un reforç a cada una de les boques d’accés. Durant aquestes setmanes, l’UTE concessionària de la reforma deixarà de treballar en la preparació de l’estructura exterior de formigó de les sortides d’emergència de la boca sud.

Val a recordar que la perforació interior de les galeries d’emergència es troba aturada des del dia 10 de setembre, quan l’empresa subcontractada per excavar el túnel i les sortides d’evacuació (Ossa) es va retirar de l’obra per discrepàncies econòmiques amb la concessionària.

La Generalitat va confirmar el dia 3 passat que l’UTE Copcisa i Acciona ja disposa de nova empresa però abans de reprendre l’excavació han de tornar a tramitar els permisos per utilitzar explosius.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?