Instagram diu adéu als vídeos

REDACCIÓ
31-07-2022
  • Instagram diu adéu als vídeos
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Meta, mitjançant una sèrie d'històries publicades pel Head d'Instagram, Adam Mosseri, ha anunciat que reels serà l'únic format de vídeo dins de la plataforma que funcionarà. La novetat s'anuncia després d'haver eliminat la secció IGTV i el canvi d'interfície.

Enan López de Freitas, soci i CMO de l'agència The White Rabbit, explica que: "el focus estarà posat als creadors de contingut, perquè puguin desenvolupar reels de qualitat dins de l'app, sense necessitat d'acudir a un editor extern". I afegeix: "d'aquesta manera Instagram canvia cada dia per acostar-se al màxim competidor: TikTok".

Els reels van néixer com a vídeos curts verticals, de no més de 60 segons. Amb la propera actualització, qualsevol vídeo més curt de 15 minuts es compartirà obligatòriament com a reel.

"Un canvi important és que a aquesta actualització se li sumen templates per editar dins de l'app", explica Agustina Chiaravalli, Social Media i Digital Manager de The White Rabbit. "Es tracta de plantilles preestablertes per adaptar-ne el contingut, buscant facilitar l'ús del format", afegeix.

A més, tenint en compte les funcionalitats de la competència, es podran realitzar duos amb altres creadores de continguts, s'hi inclouran plantilles per comparar el contingut propi amb els vídeos originals i s'hi afegiran noves opcions de seguretat i privadesa.

Estiu, mòbil i vídeo: estratègies digitals

L'estiu s'ha convertit en la millor època per fer continguts creatius. Tot i el que la gran majoria crea, és el millor moment per elevar els nivells de venda de qualsevol marca.

"El vídeo és el millor format per generar contingut creatiu i orgànic a Instagram, Tiktok i YouTube" afirma López de Freitas. I afegeix: "En estar en mood de vacances, els usuaris poden realitzar un consum més atent i recanvi, cosa que ha de ser aprofitada per les marques per augmentar els nivells d'engagement i retorn de la inversió".

El vídeo és el format que permet mostrar els productes i serveis de manera més tangible. I és durant l'estiu on els usuaris i consumidores es tornen ambaixadores de les marques per compte propi.

"Si un usuari se'n va de vacances i viu una gran experiència en un hotel, segurament compartirà la seva experiència a les xarxes socials", aclareix Chiaravalli. "El mateix passa amb marques de roba, restaurants, aerolínies i més".

El repte el tindran les marques que han de treballar una estratègia flexible que els permeti sumar continguts que incloguin lleure. "És important, en aquest sentit, acompanyar els continguts orgànics amb publicitat nativa, i tenir una moderació constant, que farà que els usuaris se sentin acompanyats per les marques les 24 hores del dia", finalitza Enan López de Freitas.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta