Instal·len per primer cop proteccions per a les aus en línies d’alta tensió

REDACCIÓ
14-08-2018
  • Instal·len per primer cop proteccions per a les aus en línies d’alta tensió

Endesa instal·larà per primera vegada en una línia d’alta tensió unes fundes aïllants per protegir les aus. Es tracta d’un sistema contra electrocucions que fins ara només s’ha implementat a la xarxa de mitja tensió, però que a causa dels avenços tecnològics s’ha pogut desenvolupar en línies de més voltatge. En aquest sentit, aquestes proteccions per a les aus s’instal·laran a la línia de 110 kV que va des de la subestació que hi ha a la Pobla de Segur fins a la de la Torre de Capdella i que transcorre pel Baix Pallars, Conca de Dalt i Senterada.

En total té una extensió de 25,3 quilòmetres i té una derivació fins a la subestació de Molins (la Torre de Capdella). Es tracta d’un recorregut que transcorre a prop de zones catalogades a la Xarxa Natura 2000 (la política europea més important de conservació del medi ambient) i que compta amb una gran varietat d’ocells rapinyaires, on nidifiquen especialment trencalossos. La instal·lació de les fundes protectores es farà efectiva a la tardor, abans que arribin les baixes temperatures i es col·locaran a totes les torres de suspensió de la línia.

El projecte s’emmarca en la política ambiental de l’empresa i forma part del seu pla d’inversions per preservar la fauna, que compta amb un pressupost de més de 275.000 euros.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next