Intel·ligència artificial feta art

J.GÓMEZ
13-05-2018
  • Intel·ligència artificial feta art

Unes tres-centes persones van assistir ahir a la presentació mundial a Mollerussa de l’espectacle My artificial muse, una nova posada en escena de dos artistes locals, Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit, que té com a objectiu explorar com la intel·ligència artificial pot col·laborar amb l’ésser humà durant els processos artístics i creatius jugant, en aquest cas, amb la figura clàssica d’una musa dissenyada íntegrament per una xarxa neuronal artificial.

L’artista alemany especialista en algoritmes Mario Kinglemann també és una peça clau de l’espectacle, d’una hora de durada, que va barrejar projeccions, música i pintura a l’escenari del teatre L’Amistat. En concret, Barqué-Duran, investigador en doctorat de Ciències Cognitives a la City University de Londres, va competir amb una computadora a l’hora de dibuixar la figura d’una musa.

Tots dos, ésser humà i màquina, van utilitzar els seus propis recursos i mètodes per crear la seua pròpia obra d’art. El primer, en una tela tradicional, mentre que la màquina va analitzar milers d’imatges que van aparèixer en una gran pantalla. Al final, tant la musa creada per l’home com l’elaborada per la màquina van poder veure’s a l’acabar la performance, van estar acompanyades per la música de Marc Marzenit, que va anar evolucionant al mateix temps que la musa anava prenent forma.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?