Intervenen al Segrià un sonall d'ivori que s'oferia en una coneguda web de compravenda

ACN
Publicat: 
17-10-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Intervenen al Segrià un sonall d'ivori que s'oferia en una coneguda web de compravenda
    Peu de foto: 
    Cedida per la Guàrdia Civil a l'ACN

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de comandància de la Guàrdia Civil de Lleida investiga un home com a presumpta autor d'un delicte contra la fauna. El cos va tenir coneixement l'octubre del 2021 de l'oferta de venda d'un 'sonall d'ivori d'elefant' en un conegut lloc web de compravenda d'articles de segona mà. El Seprona va efectuar gestions que van permetre identificar i localitzar al a la comarca del Segrià el propietari de l'objecte. Els agents van concertar una visita d'inspecció durant la qual van intervenir el sonall per peritar-lo i van aixecar acta. L'informe pericial posterior va confirmar que es tractava d'ivori autèntic i va quantificar també el valor de la peça.

Davant els fets, el Seprona va instruir diligències al propietari de l'objecte per un presumpte delicte contra la fauna, pel comerç d'espècimens, parts o derivats d'elefant africà (Regulat pel Conveni CITIS) sense documentació expedida pels organismes competents que acrediti el seu origen legal.

El Seprona ha remès les diligències instruïdes, de la mateixa manera que l'objecte intervingut, al Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. A la vegada, el cos ha tramitat infracció administrativa en matèria de contraban que ha estat posada en coneixement de l'autoritat competent.

Comparteix

També t'interessarà