Inversió de 14 milions d’una firma lleidatana a l'Aragó

REDACCIÓ
04-08-2018
  • Inversió de 14 milions d’una firma lleidatana a l'Aragó

El grup ramader lleidatà Premier Pigs preveu invertir uns catorze milions d’euros i crear entre vint-i-cinc i trenta llocs de treball a la localitat saragossana de Faió. Aquesta mateixa setmana ha firmat un conveni de col·laboració amb l’ajuntament de la localitat, a través de la Sociedad Municipal Gestión, Desarrollo y Promoció de Fayón, S.L. Portarà a terme diversos projectes, com la posada en marxa de tres naus destinades a l’engreix de porcs, a les quals se sumaran dos granges de selecció de verres per a reproducció i una també de reproducció però en aquest cas de gallines, segons ha informat la premsa aragonesa. Encara que sense una data concreta, l’inici de les obres es preveu imminent per finalitzar els sis projectes en total de la companyia en el termini de tres anys. La informació del consistori situa en 30.000 els porcs i en 150.000 les gallines que reuniran aquests projectes.

Faió aposta pel desenvolupament del sector ramader coincidint amb l’acabament d’obres del regadiu social. Precisament, la baixa densitat de caps de bestiar a la zona s’apunta com un dels grans atractius per a la posada en marxa dels projectes de Premier Pigs, ja que minimitza riscos de caràcter sanitari respecte a territoris amb un gran nombre d’animals. La Comunitat de Regants de Faió també ha tingut un paper important en la captació d’aquestes inversions, ja que facilitarà la gestió dels residus compatibilitzant els interessos dels ramaders i els agricultors. En aquesta línia, està prevista la construcció d’un centre de transferència perquè els residus ramaders puguin ser utilitzats com a adob.

El grup Premier Pigs és una de les integradores més grans tant catalana com espanyola. La facturació anual s’atansa als noranta milions d’euros i els actius industrials, als cinquanta milions. La plantilla actual arriba als 130 empleats i recentment ha traslladat la seu de Puigverd d’Agramunt a Peñalba, municipi en el qual ja tenien importants inversions com, per exemple, a Vilanova de Sixena.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next