Inversió de 29 milions a la xarxa de carreteres de Lleida

E. F
20-10-2020
  • Inversió de 29 milions a la xarxa de carreteres de Lleida

El departament de Territori i Sostenibilitat invertirà més de 29 milions d’euros per a la conservació de les carreteres de la Generalitat a Lleida. El Govern ha adjudicat per aquesta quantitat tres contractes per al manteniment de la xarxa de carreteres de la seua titularitat en els pròxims quatre anys. Al conjunt de Catalunya la inversió arriba als 101,6 milions d’euros.

A Lleida es destinaran 9,7 milions d’euros a conservació de carreteres en l’àmbit de les comarques del pla; 11,6 més en el de Ponts-Solsona, i 7,6 milions d’euros en l’àmbit d’Esterri d’Àneu i Tremp. En total, s’actuarà en 1.531 quilòmetres de carreteres de la xarxa viària de Lleida. Aquests treballs inclouen la reforma i manteniment del ferm, la senyalització vertical i barreres de seguretat. Aquests tres contractes han estat adjudicats a les firmes Romero Polo, l’UTE Ferm Ponts-Solsona i Arnó Infraestructures SLU.

Fonts del departament de Territori van assenyalar ahir que aquestes actuacions es duran a terme de manera continuada al llarg dels pròxims quatre anys. “S’anirà actuant per prioritats i en els trams que requereixin més manteniment”, van dir.

Quatre d’aquests sensors s’han instal·lat als trams amb més risc geològic i estan connectats a unes alarmes. En cas de moviment brusc o fort, s’activaran les sirenes, que indicaran que la via queda tallada automàticament per fer així més segur l’accés a la població de Sant Esteve.

Tots els sensors estan connectats a un repetidor i cada trenta segons emeten un senyal que s’anirà registrant durant un any, a fi d’analitzar els diferents moviments de dilatació de la via tant a l’estiu com a l’hivern.

Alarmes a la carretera de Sant Esteve que adverteixen del perill

El departament de Territori ha instal·lat nou sensors a la carretera de Sant Esteve de la Sarga per prevenir despreniments de roques i anticipar-se als moviments que es produeixin a la carretera.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta