Inversió de 87.000 € per escalfar edificis amb biomassa

REDACCIÓ
09-08-2019
  • Inversió de 87.000 € per escalfar edificis amb biomassa

La Diputació ha adjudicat per 87.000 euros l’elaboració dels projectes perquè 26 edificis públics de les comarques del Pirineu puguin escalfar-se amb calderes alimentades amb biomassa procendente dels boscos públics.

Aquest és el primer pas per engegar el programa Forest4local, dotat amb uns 3,7 milions procedents del fons europeu Feder per impulsar l’aprofitament d’aquesta font d’energia renovable.

Les empreses tindran ara quatre mesos per entregar els projectes. Entre les propostes destaca el projecte de Llavorsí, que espera escalfar d’aquesta manera mitja dotzena d’immobles que van des del parc de bombers fins a la seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a través d’un sistema de district heating (caldera i conduccions per donar calefacció a diversos edificis). Entre els edificis en els quals es preveu instal·lar una caldera de biomassa hi ha des de pavellons fins a una guarderia, escoles, ajuntaments, menjadors escolars o sales polivalents. Altres municipis, com ara la Seu d’Urgell, també han implantat aquest tipus de calefacció per a edificis com el centre Cultural Les Monges i el CEIP Pau Claris.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next