Inversió de més de 16.000 euros per millorar l'Escorxador de l'Alta Ribagorça

REDACCIÓ
20-09-2021
  • Inversió de més de 16.000 euros per millorar l'Escorxador de l'Alta Ribagorça

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha rebut un ajut de 16.537,68 euros del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per actuacions a les instal·lacions de l'escorxador del Pont de Suert amb l'objectiu de millorar, entre altres accions, les condicions de benestar animal, la seguretat laboral, l'eficiència dels processos productius així com la digitalització i adopció de tecnologies, entre altres.

En el cas de l'escorxador comarcal, s'han renovat els equips de les cambres frigorífiques que estaven força envellits i amb avaries freqüents per equips més eficients energèticament. També s'ha instal·lat un equip de videovigilància per major seguretat.
Segons la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta, es tracta d'una instal·lació estratègica del sector agroalimentari de la comarca que aporta beneficis tan ramaders en donar sortida a una part de la seva producció, a les carnisseries per oferir un producte d'elevada qualitat i propi del territori i als consumidors per poder disposar d'un producte natural i local. En definitiva, revitalitzar la producció local del territori i promoure els productes locals.

Sobre dades del servei, durant aquesta anualitat hi ha hagut un volum de 200 vedells i 291 corders sacrificats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?