Investiguen una dona per maltracte animal a Fraga

REDACCIÓ
Publicat: 
14-07-2021
Actualitzat: 14-07-2021 11:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Investiguen una dona per maltracte animal a Fraga
  • Investiguen una dona per maltracte animal a Fraga

La Patrulla de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Fraga (PACPRONA) va investigar el passat 12 de juliol a una dona, com a suposada autora d'un delicte d'abandó i maltracte animal sobre un gos de la seva propietat. El passat 30 de juny, van tenir coneixement, a través de Policia Local, que hi havia un gos de raça 'pitbull' en lamentables condicions tirat al carrer en el barri antic d'aquesta localitat.

La patrulla es va dirigir al lloc i va localitzar l'animal en unes condicions pèssimes, extremadament prim al no haver menjat en molt de temps, sense poder moure's i en un estat crític, per la qual cosa va ser traslladat immediatament a una veterinària de Fraga a fi que fos tractat i intentar la seva recuperació.

La Guàrdia Civil va començar a la localitzar la persona propietària de l'animal, que mancava del xip identificatiu obligatori, i gràcies a la col·laboració ciutadana i d'una protectora d'animals va aconseguir identificar la suposada autora dels fets.

La dona hauria tingut a l'animal a l'interior d'un habitatge ocupat, sense proporcionar-li aliment durant un període de temps prolongat, per la qual cosa uns veïns que van tenir coneixement de la situació ho van treure a la via pública, pensant que havia mort i van donar avís a Policia Local. L'animal va morir el dia 7 de juliol degut a les complicacions derivades de l'estat d'inanició en el qual es trobava i els agents una vegada van localitzar a la suposada propietària van procedir a investigar-la com a suposada autora d'un delicte contra la flora fauna i animals domèstics, pel maltractament i abandó d'un gos.

Les diligències instruïdes han estat lliurades en el Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Fraga, tenint la investigada l'obligació de presentar-se davant l'òrgan judicial quan sigui requerida per a això.

Comparteix

També t'interessarà