Ipcena exigeix arxivar el projecte de la nova Tracjusa i recull 1.200 al·legacions

X. RODRÍGUEZ
01-12-2017
  • Ipcena exigeix arxivar el projecte de la nova Tracjusa i recull 1.200 al·legacions

L’associació ecologista Ipcena exigeix arxivar el projecte de la nova planta de purins de Tracjusa, segons va explicar ahir el portaveu de l’entitat, Joan Vàzquez, que va apuntar que han recollit més de 1.200 al·legacions, entre les quals es troben les de diversos ajuntaments de les Garrigues. En aquest sentit, demanen que la zona compresa entre les Borges, Juneda i Castelldans sigui declarada “zona d’atenció especial” per reduir emissions contaminants i no permetre la instal·lació de més indústries.

Segons Vàzquez, la nova Tracjusa no tindria cabuda en aquest espai perquè va “contra la salut dels veïns”. A més, la federació comarcal d’ERC a les Garrigues també ha presentat al·legacions i defensen que “el model de gestió de residus no ha de passar per la seua incineració” i “cal incentivar el reciclatge”.

Val a recordar que els promotors de Tracjusa van explicar que el projecte per obtenir gas d’escombraries urbanes a la planta quedarà aparcat si l’antiga instal·lació de Juneda pot tornar a funcionar amb gas natural.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next