‘iQUIOSC.cat en ruta’ farà parada a 10 pobles de Lleida per portar-hi les revistes en català

REDACCIÓ
Publicat: 
23-09-2021
Actualitzat: 23-09-2021 10:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ‘iQUIOSC.cat en ruta’ farà parada a 10 pobles de Lleida per portar-hi les revistes en català

L’Associació d’editors de revistes i digitals en català (APPEC) ha presentat aquest dimecres a l’Espai Orfeó de Lleida l’itinerari que la caravana ‘iQUIOSC.cat en ruta’ iniciarà el proper dilluns 27 a Coll de Nargó (Alt Urgell) i finalitzarà el divendres 26 de novembre a Penelles (Noguera), passant per 10 poblacions lleidatanes. Un projecte ambiciós amb què l’APPEC, amb el suport de la Generalitat, vol apropar les revistes allà on no arriben per falta de quioscos de premsa i llibreries i fer possible que la cultura arribi a petits pobles sense que els seus veïns hagin de desplaçar-se a d’altres municipis més grans o ciutats.      
L’itinerari de la caravana de revistes s’estendrà entre els mesos de setembre i desembre i farà parada a punts cèntrics de quatre pobles de l’Alt Urgell (Organyà, Coll de Nargó, Peramola i  Bassella), un del Pallars Jussà (Isona) i cinc de la Noguera (Àger, Les Avellanes i Santa Linya, Algerri, Térmens i Penelles).

A l’acte de presentació de la caravana, que ha tingut lloc a l'Espai Orfeó, hi han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, i el president de l’APPEC, Germà Capdevila.

El propòsit de la caravana de l’APPEC és equilibrar i fomentar l’accés a la cultura dels pobles petits, alhora que s’exerceix un servei públic, afavorint la igualtat d’oportunitats a tot el territori. Una qüestió de fons que s’agreuja també amb la desaparició dels quioscos en general davant la qual aquesta iniciativa vol llançar un crit d’alerta amb una proposta en positiu.

Sobre l’iQUIOSC.cat en ruta

La caravana de revistes s’inspira en la venda ambulant a determinats veïnats o nuclis de població, feta periòdicament per part de peixaters, flequers o altres comerciants, que acosten els seus productes i serveis a nuclis de població que n’estan desproveïts. Un projecte de país i de compromís per la cultura amb què l’associació també vol plantar cara al procés creixent de desertització i pèrdua de serveis en zones rurals. 
 
L’iQUIOSC.cat en ruta es va posar en marxa l’hivern passat amb un recorregut per pobles de l’Alt i Baix Empordà mancats de punts de venda de revistes i - després de la bona rebuda de la iniciativa per part d’ajuntaments, associacions i veïns- aquesta tardor enceta aquest nou itinerari per les terres de Lleida.
 
Al quiosc mòbil hi haurà una àmplia representació de les revistes en català que es publiquen a Catalunya amb més d’un centenar de capçaleres de més de 30 temàtiques diferents: Sàpiens, Descobrir, Cavall Fort, El Temps, Enderrock, Serra d’Or, L’Avenç, Catalunya Cristiana, Agrocultura, entre altres.
 
A més de portar-hi les revistes i donar-les a conèixer, la caravana fomentarà la subscripció a les publicacions a través de promocions exclusives de fins a un 50% de descompte. I per la compra d’una revista a preu de portada, el lector en rebrà una altra de gratuïta per donar a conèixer títols menys coneguts, en una bossa de tela que pretén animar tothom a llegir revistes.

Comparteix

També t'interessarà