07-04-2014
  • Iván Cervantes / Nikki Martínez
    Peu de foto:
    Iván Cervantes / Nikki Martínez

El Mundial d'Enduro 2014-2015, que ha arrancat aquest cap de setmana amb la disputa del GP de Catalunya per la comarca del Solsonès, ja té els seus primers líders. I entre ells hi ha el pilot de Cambrils del Moto Club Segre, Iván Cervantes, en E3, i la pilot de Corbera de Llobregat, 15 vegades campiona del món en diferents especialitats, Laia Sanz. Els dos van liderar les seues categories els dos dies de competició per terres lleidatanes i comanden la classificació general. Als diferents pilots lleidatans no els va anar malament una competició en la qual van haver de recórrer més de 200 quilòmetres cada dia repartits per diferents especials.

Més de 25.000 persones van presenciar alguna de les especials en una prova que va elogiar el president de la Comissió Internacional d'Enduro de la FIM, la Federació Internacional de Motociclisme, Jeam Guillaume Meiller, dient que "el GP de Catalunya ha sigut el millor exemple de retorn a l'autèntic esperit de l'enduro".

En E3, Cervantes es va imposar al finlandès Matti Seitola i a l'australià Mat Phillips, de manera que és el líder de la general amb 40 punts, vuit més que Phillips, que és segon. El de Cambrils va destacar a l'acabar l'exigència d'un recorregut "com els d'abans, amb un disseny que exigia control i especials molt llargues".

En categoria femenina, Laia Sanz, que busca el tercer títol consecutiu, va superar l'anglesa Daniels i l'australiana Garner i suma 40 punts a la general, després d'haver guanyat les dos jornades disputades. La pilot del Moto Club Segre Rosa Romero, esposa de Nani Roma, va acabar a l'onzena plaça.

En la categoria E2, les tres places de podi van ser copades per francesos, amb Pierre Renet com el més ràpid. El madrileny Jonathan Barragán va acabar quart i el pilot del Moto Club Segre Oriol Mena va ser setè, mentre que el malagueny Víctor Guerrero va acabar vuitè.

El pilot de Coll de Nargó de l'MC Segre, Jaume Betriu, va ser setè en la categoria E1 que va guanyar el francès Cristophe Nambotin i en la qual el malagueny Cristóbal Guerrero va ser quart.

També hi havia representació lleidatana a les categories més petites. Així, el pilot de Guissona Benet Gómez va acabar onzè en Youth i el de Solsona Miquel Pujol va ser dissetè.

La prova també puntuava per al Campionat d'Espanya i els lleidatans van tenir un paper destacat.

Ramon Quer i Benet Gómez van ser segon i tercer en categoria júnior, mentre que el mateix Gómez va acabar segon en 125cc. Oriol Mena es va imposar en E2 i Iván Cervantes en E3, mentre que a la classificació scratch, van pujar el podi Iván Cervantes, Cristóbal Guerrero i Jaume Betriu.