JARC alerta que només un 9% de pagesos són joves i demana ajuts

MARIA MARQUÈS
Publicat: 
28-09-2019
Actualitzat: 28-09-2019 11:39
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • JARC alerta que només un 9% de pagesos són joves i demana ajuts
  • JARC alerta que només un 9% de pagesos són joves i demana ajuts

El sindicat agrari JARC va exigir ahir a la Fira de Sant Miquel més pressupost al departament d’Agricultura per garantir el relleu generacional al camp. “És una qüestió que ens preocupa”, va manifestar el president del sindicat a Lleida, Joan Carles Massot, “perquè el 90,69% dels perceptors dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) tenen més de 40 anys i d’aquests, 39,44% tenen 65 anys o més, mentre que només el 9,41% en tenen 40 o menys”. En aquest sentit, el president de JARC, Xavier Vela, va considerar que “Agricultura ha de garantir que els joves puguin contractar pòlisses per als cultius, ja que no tenen bonificacions”, per la qual cosa va demanar un augment de les subvencions.

D’altra banda, Massot va exigir a Agricultura que faci efectiu el pagament de l’avançament del 70% de l’ajuda de la PAC el dia 16 d’octubre. A més, va denunciar que els pressupostos catalans només destinen l’1,25% a l’agricultura, mentre que a Aragó és el 10,52% i al País Valencià, l’1,83%.

Respecte a la crisi de preus, “un mal endèmic”, segons Vela, va denunciar que el preu de l’oliva ha baixat un 44% en un any, fins a arribar als 1,99 euros el quilo. “És inviable”, va sentenciar.

També va explicar que el sector vitivinícola i el de fruita seca viuen una situació similar i va demanar un pla estratègic als sectors en què hi ha un excés de producció.

Comparteix

També t'interessarà