JARC defensa un front comú per posar en valor el sector agrari

ACN
11-01-2022
  • JARC defensa un front comú per posar en valor el sector agrari

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) fa una crida a ajuntaments i altres ens locals i entitats sectorials perquè s'uneixin a les accions unitàries en suport del sector agrícola i ramader i el món rural que planteja l'organització agrària. JARC remarca que "l'agricultura i la ramaderia són fonamentals per mantenir el teixit econòmic i social de les zones rurals" i, per això, proposa fer un front comú i organitzar concentracions reivindicatives amb presència del sector als espais públics del país per defensar la sobirania alimentària del territori i posar en valor la feina de la pagesia i del món rural.

JARC ha anunciat que tornarà a sortir al carrer. L'entitat assenyala qeu, després de les mobilitzacions, que van tenir lloc arreu de l'Estat i que es van veure aturades per la pandèmia, la situació del sector agrari "lluny de millorar, s'ha vist agreujada en alguns aspectes". En aquest sentit, afirma que "la crisi de preus està ofegant als professionals del camp, amb la brutal pujada dels costos de producció i els desequilibris en la cadena agroalimentària que impedeixen percebre uns preus justos en origen i que posen en perill la rendibilitat de les explotacions".

A la vegada, l'entitat remarca que les noves exigències de la PAC "impliquen inversions que les empreses agràries han d'assumir a favor de la sostenibilitat ambiental, però que novament comprometen la seva sostenibilitat econòmica". Així mateix, recorda que "els ajuts directes als productors es reduiran a partir del 2023".

Des de JARC expliquen que la situació és encara més complexa, si és té en compte, que "els agricultors i ramaders europeus han de competir amb els preus de productes provinents de països tercers, en desigualtat de condicions". "Sovint aquests no compleixen amb l'estricta normativa europea en matèria de benestar animal, condicions laborals o mesures de seguretat alimentària o mediambiental", assenyalen.

JARC també reclama aspectes claus com ara fer complir la Llei de la Cadena Alimentària, millorar les condicions de les assegurances agràries, intensificar els controls a les fronteres i posar en marxa un pla efectiu per controlar la fauna salvatge, que "també posa en risc la rendibilitat de les explotacions" agràries.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta