JARC insta Agricultura a pagar 13 milions d'euros en ajudes pendents

SEGREcom
Publicat: 
19-05-2015
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya va reclamar ahir a la conselleria d'Agricultura que aboni de forma urgent ajudes pendents de l'any 2014 i de diferents línies que ascendirien a uns 13 milions d'euros a la província de Lleida. L'organització agrària fa el càlcul tenint en compte els expedients i els imports abonats en campanyes anteriors. D'aquesta manera, xifra en prop de 1.400 les relacionades amb compensacions per zones desfavorides de muntanya amb uns 4,7 milions d'euros, a les quals se sumarien uns 900 casos més per valor d'1,3 milions, en aquest cas per zones desfavorides no de muntanya. A més, cita els casos dels gairebé 1.200 expedients de primes per producció integrada, amb un import d'uns 4,4 milions d'euros. El llistat d'ajudes pendents, segons JARC, es completa amb les de ramaderia ecològica, amb uns 200 expedients i uns 2,2 milions d'euros a Ponent, i el centenar de compensacions per les zones d'especial protecció d'aus (ZEPA) per un import estimat superior al mig milió.

L'organització assegura que "si la sostenibilitat ambiental del model agrícola i ramader català és una prioritat del Govern, com ho és per als productors, són necessaris més fets i menys paraules. Per tant, fa falta evidenciar-ho pagant amb urgència unes ajudes que l'any passat van suposar un suport al sector d'uns 23 milions d'euros" al conjunt de Catalunya.

Les ADV, a partir d'avui

Per la seua part, la conselleria d'Agricultura ha anunciat que abonarà a partir d'avui dimarts les ajudes a les agrupacions de defensa vegetal (ADV).

Segons va informar en un comunicat, es tracta dels pagaments corresponents a la convocatòria de l'any 2013, que es van realitzar amb càrrec al pressupost del 2014 i ascendeixen 1,73 milions d'euros, que beneficiaran 92 ADV.

L'objectiu d'aquestes ajudes és la prevenció, control i lluita contra les plagues i malalties dels vegetals amb l'objectiu de reduir el seu impacte sobre la producció agrària. La conselleria afirma que les ADV permeten l'acostament als problemes reals dels cultius i la gestió directa a nivell de les explotacions en col·laboració amb l'Administració.

Comparteix

També t'interessarà