Jordà exigeix a Madrid ajuts per la crisi de la fruita dolça

I. CH.
13-12-2019
  • Jordà exigeix a Madrid ajuts per la crisi de la fruita dolça

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va exigir ahir al ministeri d’Agricultura que adopti les mesures que li corresponen en el marc de les seues competències per pal·liar la crisi de la fruita dolça, que es manté des del veto rus del 2014. Jordà va assegurar que la Generalitat “ha fet els deures” amb el pla d’arrancades, que ha impulsat en solitari, i amb altres accions addicionals.

A més, va subratllar que el departament que encapçala és “al costat” dels productors i que les reivindicacions d’Unió de Pagesos, que va organitzar una tractorada dimecres a Lleida, i d’Afrucat, que dimarts va advocar per un pla d’emergència per a la fruita de pinyol estatal, són “legítimes i lícites, i ens hi podem afegir”.

En aquest sentit, la consellera va manifestar que “nosaltres hem traslladat ja aquestes peticions al ministeri, però està bé que ara ho faci directament el sector.

D’altra banda, Jordà va presentar a Lleida la primera campanya per conscienciar sobre la importància del sector primari català i la qualitat dels seus productes. Durarà fins al 31 de desembre i, principalment, està enfocada a Barcelona, perquè els urbanites sàpiguen que “darrere d’un préssec hi ha un pagès”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?