Jordi Izquierdo: "Considero necessari regularitzar l'ús de la mascareta quan tenim símptomes de qualsevol malaltia"

LLEIDACOM / Lourdes Farré
30-04-2021
  • Jordi Izquierdo: "Considero necessari regularitzar l'ús de la mJordi Izquierdo: "Considero necessari regularitzar l'ús de la mascareta quan tenim símptomes de qualsevol malaltia"ascareta quan tenim símptomes de qualsevol malaltia".

 

El Jordi Izquierdo és un professor de 25 anys que treballa en una escola de Barcelona. Actualment té la primera dosi de la vacuna AstraZeneca i considera que és una acció necessària que hauria de fer tothom quan tingués l'oportunitat.


Quina és la teva feina?

Treballo en una escola, al matí fent tasques administratives i al migdia com a monitor de menjador. També em dedico a fer classes particulars, tant presencials com telemàtiques.

Has treballat durant tota la pandèmia?

En tasques administratives i en classes telemàtiques si, pel que fa a la resta de tasques com a monitor i en les classes presencials no.

Has passat el Coronavirus?

Segons la simptomatologia i les proves que se m'han realitzat quan he estat confinat, no l'he passat.

Tenies por d'infectar-te del virus?

Relativament, pel que fa a mi no en tenia massa de por, la meva preocupació era per les persones del meu entorn que són d'un col·lectiu de més risc.

Com et protegeixes a la feina?

Doncs en tots els àmbits de la meva vida laboral el que faig és mantenir una bona higiene de mans, dur mascareta, i mantenir la distància de seguretat en la mesura del possible.

Quan et van dir que tenies la possibilitat de posar-te la vacuna, quina va ser la teva primera reacció, i per què vas decidir vacunar-te?

Em va semblar bastant indiferent, simplement era un procés pel qual hauria de passar tard o d'hora. Vaig decidir vacunar-me pel fet que sense aquesta eina, la societat no podria afrontar la represa de la vida "normal" amb garanties, i considero que és una acció necessària.

Com es diu la vacuna que t'han posat i quantes dosis tens ja?

M'han subministrat la vacuna d'AstraZeneca, però només la primera dosi, estic pendent que m'avisin per posar-me la segona dosi.

Has notat algun canvi en el teu cos després de la vacunació (símptomes secundaris)?

Cap ni un, una mica de febre i mal al lloc de la vacuna l'endemà, però res rellevant.

Tens menys por ara de contagiar-te de la Covid-19?

Tinc la mateixa, la meva "por" sobre el contagi no resideix en les conseqüències que tingui això en mi mateix, sinó en les persones amb les quals convisc.

Has notat millora en la teva qualitat de vida?

Realment no, segueixo en la mateixa situació, espero que a mesura que la vacunació vagi sent efectiva, això repercuteixi en canvis en les mesures de seguretat i es pugui anar evolucionant cap a una vida més semblant a la d'abans, tot i que considero important i necessari el fet de, en els països asiàtics sobretot, regularitzar l'ús de la mascareta quan tenim símptomes de refredat o alguna mena de malaltia per així evitar contagiar, encara que es tracti d'un refredat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta