Jornada de futbol femení a Torrefarrera amb cent nenes

SEGREcom
Publicat: 
21-04-2015
Actualitzat: 21-04-2015 9:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Jornada de futbol femení a Torrefarrera amb cent nenes

El Complex Esportiu del Segrià, ubicat a Torrefarrera, tornarà a acollir per segon any consecutiu una jornada de promoció del futbol femení impulsada des de la Federació Catalana, que reunirà el pròxim 1 de maig més d'un centenar de nenes d'entre 6 i 16 anys. La iniciativa, que es disputarà de manera simultània en les catorze delegacions de què disposa la federació repartides per tot Catalunya, té com a objectiu fomentar la pràctica del futbol en l'àmbit femení.

La demarcació de Lleida compta actualment amb 650 llicències femenines, 517 de base i 133 amateurs, una xifra que s'ha mantingut en els últims tres anys. El 2013 es va disputar la primera edició a Balaguer a tall de prova i ja en l'edició passada van prendre part 120 joves, la mateixa xifra que s'espera aquest any. En el global de tot Catalunya, el primer any es van congregar 1.900 nenes i l'any passat es va arribar fins a les 1.816. "El nostre futbol femení és viu i si el cuidem mantindrà la seua bona línia", va apuntar Jordi Terés, delegat de la Catalana a Lleida, durant la presentació de l'acte, al qual van assistir també la vicepresidenta de l'IEI i diputada provincial, Rosa Pujol; l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, i el representant territorial d'Esports a Lleida, Joan Segura, que va aprofitar per animar "altres federacions perquè organitzin campanyes com aquesta".

La jornada és oberta tant a nenes que ja militen en clubs federats, que perfeccionaran el seu joc, com a les que no estan federades i volen iniciar-se en la pràctica del futbol. Les activitats començaran a les 9.30 amb una sessió tècnica d'unes tres hores sobre el joc, en la qual es treballaran aspectes tan variats com la tècnica individual, el xut a porteria, el llançament de faltes i penals i el control de la pilota i la passada, entre altres. Una vegada finalitzada la sessió es disputaran una sèrie de partits amistosos entre les mateixes participants i les jugadores que integren les seleccions provincials de Lleida en les categories sub-12, sub-14 i sub-16.

Comparteix

També t'interessarà