Jornades pel present i futur del món rural a la Vall del Corb

REDACCIÓ
Publicat: 
31-10-2022
Actualitzat: 31-10-2022 9:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Jornades pel present i futur del món rural a la Vall del Corb
    Peu de foto: 
    Associació per al desenvolupament Integral de la Vall del Corb

El pròxim dissabte 5 de novembre al Castell de Santa Coloma de Queralt tindrà lloc la jornada "Territori de vincles – adaptació a l'emergència climàtica: estratègies rurals des de l'agroecologia i l'habitatge sostenible". L'Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb, entitat organitzadora, vol crear un espai de formació i enxarxament entre els diversos sectors i agents del territori per a afrontar els problemes que pateix la Vall del Corb i el món rural en general.

Territori de Vincles és un projecte de dinamització transversal que vol abordar el repte demogràfic i la necessària adaptació al canvi climàtic tot creant noves oportunitats de vida a la Vall del Corb. El projecte ha estat impulsat per l'Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb fa dos anys i mig i compta des amb l'acompanyament tècnic de les cooperatives l'Aresta i LaBoqueria i amb el suport dels municipis de la Vall, els consells comarcals de la zona, el Patronat de Promoció econòmica de la Diputació de Lleida i l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp).

Després de l’èxit de les jornades Territori de Vincles, el pròxim dia 5 tindrà lloc la segona edició de les jornades anuals del projecte Territori de Vincles, de 10h a 18h, al Castell de Santa Coloma de Queralt. Tot i que es privilegia el format presencial per poder aprofitar la jornada per debatre i gaudir d’espais d’intercanvi durant les pauses, on també podrem tastat productes de la vall, la jornada es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de Coopcamp. Hi quedaran igravades les sessions i es podran visualitzar en qualsevol moment un cop finalitzat l'esdeveniment. L’enllaç per conectar-se es comunicarà als participants inscrits uns dies abans de la jornada.

Els temes a tractar, organitzats seguint els tres eixos estratègics del projecte, són: la resiliència dels cultius de varietats locals al canvi climàtic i l'adaptació en l'ús i gestió de l'aigua agrícola, l'accés a l'habitatge digne i assequible a través de la masoveria urbana, l'eficiència energètica i la rehabilitació eficient d'habitatges i la dinamització d'una Oficina d'Habitatge. A través de ponències, taules rodones i debats, es coneixeran eines i experiències d’èxit i potencialment replicables en el context de la Vall i altres territoris rurals. Es comptarà amb la participació d'entitats de l'economia social i solidària, empreses del món privat, centres de recerca i administració pública local com són l'Associació l'Era, la cooperativa Obrint Marges, l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (UAB), la consultora Prohenec, LaBoqueria Cooperativa, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l'Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp, l'Aresta Cooperativa i l'Oficina d'Habitatge de l'Urgell, entre d'altres.

Les jornades compten amb la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, així com el suport del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía social.

Comparteix

També t'interessarà