Jornet, a un pas del títol

11-08-2014
  • Jornet, a un pas del títol

Kilian Jornet es va adjudicar ahir per tercera vegada la Sierre Zinal de Suïssa puntuable per a la Copa del Món de Skyrunning i segueix llançat per al que seria ja el seu sisè títol mundial d'aquesta especialitat. El lleidatà es manté líder de la classificació, a falta de dos proves per a la conclusió del campionat, que es decidirà a l'octubre.

La Sierre Zinal, coneguda també com la cursa dels cinc 4.000, és una de les cites més populars de skyrunning, ja que es permet que puguin participar-hi atletes de diferents modalitats, des dels skyrunners fins a corredors d'asfalt i d'orientació. Jornet va ser el més ràpid de tots i va completar els 31 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu en 2 hores, 30 minuts i 52 segons.

La carrera del lleidatà va ser intel·ligent. Primer es va ficar al grup capdavanter al costat de François Gonon, Jo Gray i Jonathan Wyatt. Al final de la primera pujada, Gray va aconseguir escapar-se, esgarrapant un avantatge de 40 segons, mentre que darrere Wyatt es quedava despenjat del pilot de favorits.

Jornet es reservava per a l'última baixada, en la qual va augmentar el ritme per assolir Gray i situar-se líder en un dels punts més tècnics del recorregut. César Costa, finalment, va ser el tercer.