Joves d'arreu de Catalunya troben la 'Clau del Palau' d'Anglesola

REDACCIÓ
15-08-2020
  • Joves d'arreu de Catalunya troben la 'Clau del Palau' d'Anglesola
  • Joves d'arreu de Catalunya troben la 'Clau del Palau' d'Anglesola
  • Joves d'arreu de Catalunya troben la 'Clau del Palau' d'Anglesola
  • Joves d'arreu de Catalunya troben la 'Clau del Palau' d'Anglesola

El vespre del 13 d'agost, divuit grups van repartir-se pel Palau d'Anglesola a la recerca de la 'Clau del Palau', un joc de pistes organitzat pels nois i noies del Camp de Treball que durant la primera quinzena d'agost van estar descobrint la vila. El joc sorgia després d'una sèrie d'entrevistes realitzades a una dotzena de veïns del poble. El resultat fou un passeig pels principals monuments i punts singulars del poble, en els quals, a partir d'un codi QR, es podia consultar informació del monument, alguna anècdota curiosa i un codi. Al final del joc, desxifrant els codis, es podia obrir el candau que tenia la resposta del joc: "La clau del Palau ets tu".

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, valora positivament l'experiència del Camp de Treball, el qual "ha omplert de dinamisme el poble durant els quinze dies". A més del joc, els joves d'arreu de Catalunya van col·locar rajoles del camí ignasià al tram urbà d'aquest itinerari, van desbrossar i netejar part de la banqueta del canal d'Urgell i van realitzar jocs i dinàmiques de cohesió, així com de sensibilització, sobre diversos temes. "Han gaudit de l'experiència de poble, recorrent els carrers, prenent la fresca, banyant-se a les piscines, conversant amb els veïns, jugant amb els infants del Casal d'Estiu i els adolescents de JOVA, entrevistant entitats i fins i tot han tingut experiències agroculturals, com pujar a un tractor o collir pomes al tros", apunten des de l'Ajuntament. Aquest dissabte, els quinze membres "han marxat molt satisfets de la vivència". Per part del pels palauanglesolins, aquest primer camp de treball acollit a la vila, "a banda d'omplir de vitalitat l'estiu i de deixar una banqueta neta i el camí ignasià ben senyalitzat, ens ajuda a valorar el patrimoni i la cultura i el paisatge que tenim", afirma Balcells.

El camp ha estat organitzat per Joventut de la Generalitat de Catalunya, gestionat per la cooperativa de lleure Qualia i ha comptat amb la col·laboració amb l'Ajuntament del Palau d'Anglesola.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta