Joves de Balaguer estrenen el festival Confina-J amb tres hores de música per Instagram

ACN
Publicat: 
29-03-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Joves de Balaguer estrenen el festival Confina-J amb tres hores de música per Instagram

L'associació de joves de Balaguer, Joves BLG, ha celebrat aquest dissabte la primera edició del Confina-J, el primer festival online de les terres de Lleida que neix amb l'objectiu d'entretenir i fer passar una bona estona a la ciutadania mentre duri la quarantena pel coronavirus. Durant tres hores, des de les sis de la tarda i fins les nou de la nit, la iniciativa ha retransmès a través d'Instagram les actuacions de sis artistes, la majoria d'ells veïns de Balaguer i de pobles propers. Els organitzadors estudien la possibilitat de celebrar més edicions del Confina-J mentre duri el confinament.

El vicepresident de l'associació Joves BLG, Humbert Bou, ha explicat que la idea de fer el Confina-J va néixer arran de la suspensió de la 4a Fira-J, iniciativa cultural que l'entitat organitzava en el marc de la Fira Q de Balaguer, que s'havia de celebrar el proper 24 i 25 d'abril. "Vam pensar que havíem de fer alguna cosa perquè la gent no es quedés sense res i perquè es pogués distreure", ha indicat Bou.

La primera edició del Confina-J ha comptat amb la participació de sis artistes de diversos gèneres musical. El primer bloc, dedicat al pop i al rap, ha comptat amb la participació dels artistes Cuulli, Abvdi i Perseida. Posteriorment, ha estat el torn dels discjòqueis Joan Roca, Néstor i Molins Dj. "Tot els artistes ens han dit que sí", ha dit Bou, que ha afegit que els participants han ofert una actuació de trenta minuts que han gravat durant la setmana. Segons han explicat des de l'entitat, són actuacions "en diferit" per evitar possibles limitacions i complicacions tècniques. Així mateix, el seu vicepresident ha remarcat que han decidit fer el festival a través d'Instagram perquè consideren que és la xarxa social "amb més preferència".

La intenció de l'entitat és repetir el format d'aquí unes dues setmanes amb nous artistes i no descarten celebrar més edicions mentre duri el confinament. El vicepresident de Joves BLG ha dit que la primera edició ha estat "una mica experimental" però que creuen que en poden fer una segona "una mica millor, amb més artistes i la col·laboració de més gent". "Ens plantegem allargar-ho perquè ens està agradant el format i pensem que no és dolent per a ningú intentar fer tantes edicions com sigui possible" ha explicat Bou.

L'Associació Joves BLG va néixer al novembre de l'any 2014 i actualment compta amb una quarantena de socis.

Comparteix

També t'interessarà