A judici per deixar un jove en cadira de rodes a l'apunyalar-lo a Cervià

L. GARCÍA
01-12-2020
  • A judici per deixar un jove en cadira de rodes a l'apunyalar-lo a Cervià

L’Audiència de Lleida jutjarà demà un veí de Cervià de les Garrigues acusat de deixar en cadira de rodes un jove després d’apunyalar-lo en una festa de Carnaval celebrada a la localitat de les Garrigues l’any passat. La Fiscalia sol·licita per a l’acusat, de 35 anys i en presó preventiva al centre penitenciari de Ponent des dels fets, una pena de nou anys de presó per un delicte de lesions agreujades. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc el 10 de març del 2019 a la porta del casal municipal de Cervià de les Garrigues, on se celebrava una festa. A les 5.30 hores, es va produir una baralla entre dos grups a l’interior del casal i durant la baralla, ja al carrer, l’acusat va assestar diverses punyalades a la víctima, un veí de Juneda de vint-i-vuit anys, cosa que li ha afectat la mobilitat, de manera que ha d’utilitzar cadira de rodes i bastons.

Poc després dels fets, l’acusat va ser detingut pels Mossos d’Esquadra després que fugís amb un vehicle. Quan va haver declarat davant del jutjat, va ingressar a la presó de forma preventiva, on continua fins a la data. La víctima va ser traslladada en un primer moment a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida i després se la va evacuar en helicòpter a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona per la gravetat de les ferides.

La Fiscalia sol·licita una indemnització per si la víctima necessita adaptar casa seua o no pot treballar

A banda dels nou anys de presó, la Fiscalia també sol·licita que es condemni l’acusat a deu anys de llibertat vigilada una vegada complerta la pena de presó i que se li imposi una ordre d’allunyament a la víctima, amb la qual tampoc podria comunicar-se, a menys de cinc-cents metres durant deu anys. Així mateix, el Ministeri Públic demana una indemnització de 263.570 euros per a la víctima per danys morals, els dies de curació de les lesions i per despeses futures si necessita adaptar casa seua o l’ajuda de terceres persones i per la dificultat o impossibilitat d’inserció al mercat laboral a causa de les seqüeles de l’agressió.

Condemna de deu anys a un acusat d’una altra agressió a la Seu

L’Audiència Provincial va condemnar el setembre passat a una pena de deu anys i mig de presó un jove per haver apunyalat cinc nois més després d’una baralla multitudinària a la Seu d’Urgell. El tribunal va confirmar la pena imposada per un jutjat penal de Lleida, que també va condemnar dos detinguts més pels fets. L’agressió va tenir lloc el 13 d’abril del 2019 quan, segons la sentència, a les 6.40 hores es va produir una discussió en una discoteca de la Seu. En un moment donat, un dels acusats es va dirigir al seu domicili i va baixar armat amb dos ganivets, de grans dimensions, un a cada mà, amb els quals va apunyalar les víctimes. Els altres dos acusats, als quals el tribunal va imposar dos anys de presó, anaven armats amb pals i barres de ferro i van ferir dos persones.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?