⏯️ A judici a Lleida els 13 detinguts l'any 2020 per immigració irregular

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
10-03-2023
Actualitzat: 10-03-2023 20:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ A judici a Lleida els 13 detinguts l'any 2020 per immigració irregular
    Peu de foto: 
    Moment en què és detinguda una dona carrer Sant Jordi de Rosselló, el 5 de febrer del 2020 (Salvador Miret)

Les 13 persones detingudes6al febrer de 2020, en una operació policial contra una organització dedicada a la immigració irregular, seran jutjades a l'Audiència de Lleida el 16 de març. La vista, però, es podria evitar si totes elles reconeixen els fets i accepten l'acord al qual han arribat les parts i que contempla condemnes de 5 anys de presó per als dos detinguts considerats els líders de l'organització; 2 anys i 7 mesos per a un altre acusat, 3 mesos per a un altre i entre un i dos anys de presó per a la resta. La fiscalia considera acreditats 90 viatges de l'organització per entrar immigrants a l'Estat o dur-los fins a Europa des d'Espanya de manera irregular. Aquests moviments es van detectar al Pirineu, a prop de zones frontereres.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van efectuar les detencions el 5 de febrer de 2020, durant un operatiu en què es van fer diversos escorcolls. El focus principal es va trobar a la demarcació de Lleida, tot i que els agents també van fer entrades en poblacions de les demarcacions de Tarragona i Barcelona, on alguns detinguts tenien propietats.

Els acusats són originaris de Guinea, el Senegal, Mali i el Camerun i, si accepten l'acord, seran condemnats per un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal en concurs amb un delicte d'organització criminal.

Comparteix

També t'interessarà