Julià i Garcia voregen el bronze a l’Europeu

06-07-2018
Actualitzat: 06-07-2018 9:40
  • Julià i Garcia voregen el bronze a l’Europeu

Ferran Julià, del Club Natació Cervera, i Cristina Garcia Kiritxenko, del Club Natació Lleida, van firmar una brillant actuació a la segona jornada del Campionat d’Europa júnior, que es disputa a Hèlsinki. Julià va aconseguir el millor resultat de la seua carrera a nivell internacional al ser quart en els 1.500 metres lliures, amb un registre de 15:20.67, i va quedar a només nou segons de la medalla de bronze, que va ser per a l’italià Johannes Calloni. La victòria va ser per a l’hongarès Akos Kalmar (15:04.91), amb el danès Alexander Asla Noergaard (15:10.88) a la segona posició. Aquest quart lloc atorga al nadador del Cervera el bitllet per competir a l’Olimpíada de la Joventut de Buenos Aires, del pròxim mes d’octubre, competició a la qual ja tenia la mínima en els 400 lliures. Així mateix, Julià també ha estat inclòs a la selecció espanyola per participar en el Campionat d’Europa d’aigües obertes, tant en categoria júnior (es disputarà a Malta el 13 i 14 de juliol) com l’absoluta (a Glasgow del 8 al 12 d’agost), a més del Mundial júnior (del 6 al 8 de setembre a Israel).

Cristina García, per la seua banda, va aconseguir la cinquena posició a la final dels 200 metres esquena, amb un crono de 2.11.91, i es va quedar a només sis dècimes del podi, que van completar la russa Anastasia Avdeeva (2:09.56), l’hongaresa Laura Vanda Ilyes (2:10.67) i la moldava Tatiana Salcutan (2:11.37). La nadadora del CN Lleida va millorar ostensiblement els registres de dimecres passat, tant pel que fa a les eliminatòries (2:13.98), com a la semifinal (2.12.33). La seua companya de club Paula Juste va participar ahir en el relleu de 4x100 lliures mixtos amb la selecció espanyola, en què es va classificar vuitena, i per la seua banda Tomàs Lomero, també del CN Lleida però representant a Andorra, es va classificar el 69 en els 100 lliures.