Juncosa obrirà el curs vinent la cinquena Escola Bosc de Lleida

X.R.
28-05-2019
  • Juncosa obrirà el curs vinent la cinquena Escola Bosc de Lleida

Juncosa preveu estrenar el curs escolar vinent la cinquena Escola Bosc de les comarques de Lleida. Es tracta d’una forma d’ensenyament pioner, encara que no homologada, i és un model molt desenvolupat als països nòrdics. La impulsora del projecte, Anna Prat, va explicar que ja hi ha famílies interessades en el projecte, fins i tot una d’Aragó que ha mostrat interès a anar a viure Juncosa, segons va informar Som Garrigues. Prat, que és mestra de professió i fa diversos anys que es forma en l’educació alternativa, va assegurar que la intenció és obrir les portes del centre el curs que ve si hi ha prou alumnes interessats.

En aquest sentit, a l’Escola Bosc de Juncosa s’oferirà formació a nens i nenes d’entre 3 i 6 anys d’edat, basada en l’aprenentatge “fora de l’aula i amb tot el que ofereix la naturalesa”. Aquesta serà “una nova oferta al municipi i en cap cas no volem treure nens a l’escola pública que hi ha a la localitat”, perquè hi ha “moltes famílies que canvien de lloc de residència” per l’educació dels seus fills, segons Prat. Per aquesta raó, la impulsora de l’Escola Bosc va afirmar que aquesta iniciativa també pot servir per atreure nous veïns a la població. De fet, les Garrigues és una de les comarques més afectades per la despoblació i actualment un de cada quatre veïns ja té 65 anys d’edat o més.

L’Escola Bosc de Juncosa obrirà al Mas del Xana, a uns 7 quilòmetres de la població, i els impulsors aprofitaran el Benvinguts a Pagès que se celebra aquest cap de setmana per presentar aquest nou projecte educatiu.

Aquest centre de Juncosa serà la tercera Escola Bosc que obrirà a les Garrigues, juntament amb les de Juneda i Tarrés, que preveuen obrir també el curs 2019-2020. Actualment hi ha una d’aquestes escoles en marxa a Lleida, a Bellver de Cerdanya, encara que també hi ha projectes perquè Tarrés i Butsènit d’Urgell (Montgai) tinguin Escola Bosc el proper mes de setembre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next