Juneda aposta pel folk

A. SISCART
Publicat: 
13-05-2019
Actualitzat: 13-05-2019 10:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Juneda aposta pel folk
  • Juneda aposta pel folk

Juneda acollirà del 5 al 26 de juliol la primera edició d’Els Rentadors, un festival de música d’autor que se celebrarà a l’espai homònim del municipi, uns safarejos de pedra que daten de finals del segle XIX i que Juneda reivindica com a patrimoni cultural. “Es tracta d’un espai molt íntim, ideal per a un festival de música”, va explicar Marc Teixidó, impulsor i organitzador del festival amb l’ajuntament de Juneda, que va afegir que “l’escenari estarà instal·lat dins mateix del safareig i envoltat d’aigua per tots costats”.

L’experimentat cantautor de Solsona Roger Mas serà l’encarregat d’obrir Els Rentadors el divendres 5 amb la presentació del seu últim treball, Parnàs, en què el músic adapta versos de poetes catalans i cançons tradicionals europees. El divendres següent, dia 12 de juliol, li prendrà el relleu el músic d’Esparreguera Ferran Palau, que presentarà el seu tercer àlbum en solitari, Blau, considerat millor disc de l’any 2018 per les revistes Mondosonoro i Time Out Barcelona. El divendres 19 de juliol serà el torn del cantautor de Flix Xarim Aresté, que presentarà El nus i altres mons, el seu nou àlbum, tot just sortit del forn. Aresté va guanyar l’any passat el premi MIN 2018 al Millor Disc de l’Any en Català pel seu tercer àlbum, Polinèsies. Tancarà aquesta primera edició el concert especial dels lleidatans Renaldo & Clara el dia 26, que celebraran sobre l’escenari el desè aniversari.

Totes les actuacions començaran a les 22.00 h i tindran un preu d’entre 8 i 12 €. Val a destacar, a més, que el servei de barra el portarà la Fàbrica de Cervesa Artesana Ctretze i hi haurà food truck “perquè la gent pugui gaudir al màxim de l’experiència”, va assenyalar Teixidó, que va aprofitar per “agrair el mecenatge de les empreses de Juneda”. Al llarg d’aquesta setmana es posaran a la venda les entrades. Més informació a les xarxes socials.

Comparteix

També t'interessarà