Juneda comptarà amb una nova estació de busos

REDACCIÓ
20-05-2022
  • Juneda comptarà amb una nova estació de busos
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Juneda
  • Juneda comptarà amb una nova estació de busos
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Juneda

El  secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, van signar aquest dijous el conveni per a la construcció i manteniment de la nova estació d’autobusos del municipi. La nova parada millorarà la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat de les persones usuàries, de manera que afavorirà l’ús del transport públic. Es preveu que les obres, amb una inversió de 515.000 euros, es licitin aquest estiu i l’estació entri en funcionament l’estiu de 2023. 

La nova parada se situarà en uns terrens al carrer d’Anselm Clavé i substituirà les actuals parades situades al carrer Prat de la Riba. L’estació prevista constarà d’una zona per a la circulació i unes andanes amb capacitat per a 2 autobusos i d’una marquesina-edicle per al confort dels usuaris. L’edicle compta amb una sala d’espera vidriada que protegeix de les inclemències meteorològiques.

Per a la zona d’andanes es preveu una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d’espera exterior per un costat i l’accés als autobusos, per l’altre. El projecte inclou també la urbanització superficial del tram d’un nou carrer lateral, necessari per a la maniobrabilitat dels autobusos. Aquesta actuació abasta una superfície de 1.300 m2.

Segons el conveni que s’ha formalitzat, la Generalitat impulsarà, finançarà i executarà les obres i l’Ajuntament cedirà el terreny i serà l’encarregat de mantenir la instal·lació. 

Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta