Juneda i les Borges bonifiquen la participació a Les Garrigues en Flor

MARÍA MOLINA
04-04-2019
  • Juneda i les Borges bonifiquen la participació a Les Garrigues en Flor

Vint-i-tres pobles de les Garrigues participen enguany a la tercera edició de Les Garrigues en Flor del 18 de maig al 2 de juny. Són tots menys Arbeca, on aquesta iniciativa no ha calat entre els veïns, segons van indicar fonts municipals. Al contrari, en moltes altres poblacions es completarà l’experiència amb concursos paral·lels amb els quals augmentar el ventall de premis, a més d’altres activitats com vermuts populars, gimcanes i tallers infantils o rutes guiades.

El consell, que organitza l’esdeveniment, concedeix tres guardons als veïns: al millor carrer decorat, a la millor casa ornamentada i al millor habitatge elegit per votació popular, a més de la distinció al millor ajuntament ja que els consistoris també hi participen embellint un espai públic.

Per la seua part, els ajuntaments de les Borges i Juneda han establert bonificacions per primera vegada que consistiran en el retorn d’un màxim de 60 euros de la despesa invertida en la decoració de façanes, finestres i balcons en el cas de la capital de la comarca i de 50 euros en el de Juneda. D’aquesta forma es vol incentivar la participació dels veïns per a la promoció de la comarca, que en aquests dies multiplica el nombre de visitants atrets per les flors i plantes als carrers.

Val a recordar que aquest concurs s’emmarca dins del pla estratègic comarcal per millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com un indicador de qualitat de vida i un atractiu turístic i que inclou altres projectes com la promoció de tot el que està relacionat amb la pedra seca. A la primera edició van participar una quinzena de pobles i a la segona ho van fer tots excepte la Pobla de Cérvoles.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?