Juneda, sense punk fins al 2021

A. SISCART
15-05-2020
  • Juneda, sense punk fins al 2021

Juneda haurà d’esperar un any més per tornar a convertir-se en la capital del punk i el metal. El Kalikenyo Rock, un dels festivals referents de música rock underground de l’Estat, va anunciar ahir la cancel·lació de la present edició, que s’havia de celebrar entre els dies 18 i 20 de juny en aquest municipi de les Garrigues.

Es tracta d’una decisió “plena d’impotència, ràbia i frustració”, va assenyalar l’organització en un comunicat, a causa que aquest any el certamen havia de celebrar una edició “especial” al complir quinze anys, amb concerts com els de Soziedad Alkoholika, Skatalà, El Drogas, Segismundo Toxicómano, Albert Pla, El Último Ke Zierre, Lendakaris Muertos o The Adicts, en l’apartat internacional, entre molts altres. “Hem intentat esperar fins a l’últim moment per si sortia un petit indici d’esperança que ens permetés recuperar la normalitat però, per desgràcia, no ha estat així”, continuava el comunicat. Durant els propers cinc dies, el festival anirà tornant l’import de les entrades a aquells que ja les haguessin adquirit.

Encara que es tracta d’un cop molt dur per al Kalikenyo, el seu impulsor, Albert Civit, va voler aportar una mica de llum i va avançar que ja tenen dates previstes per al quinzè aniversari el 2021, que se celebrarà entre el 23 i 26 de juny. “Serà una edició molt especial i plena de sorpreses”, va avançar Civit, que va afegir que conservaran la majoria d’actuacions del cartell d’aquest any.

Un certamen de rock underground que és referent a nivell estatal

Amb catorze anys d’experiència a l’esquena, el Kalikenyo Rock és un dels festivals referents de música punk i metal dins de l’Estat. L’any passat, durant els tres dies del certamen, es van congregar a Juneda unes 4.000 persones, un nombre molt elevat per a certàmens d’estils underground. Un altre factor que reafirma el Kalikenyo com un dels festivals punks a tenir en compte és la quantitat i qualitat dels grups a la cartellera. Entre els 33 que hi van actuar l’any passat hi havia Non Servium, Soziedad Alkoholica, Segis, Gatillazo, Crisix i Boikot.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?