JxCat i ERC voten contra dos nous instituts a la ciutat

M. MARQUÈS
26-09-2018
  • JxCat i ERC voten contra dos nous instituts a la ciutat
  • JxCat i ERC voten contra dos nous instituts a la ciutat

La comissió d’Ensenyament de la Generalitat va rebutjar ahir amb els vots en contra de JxCat i ERC (partit que ostenta la conselleria d’Ensenyament) la proposta presentada per Ciutadans per a la construcció de sengles instituts a Cappont i Balàfia.

El diputat republicà per Lleida Bernat Solé va afirmar que “en cap moment ens hem negat a la construcció de nous equipaments educatius, però cal realitzar un diagnòstic a mitjà i llarg termini per veure on estan les necessitats, ja que construir els dos edificis són molts diners”. En aquest sentit, va dir que d’aquí a uns anys “no hi haurà tant alumnat a Secundària com ara, per la baixa natalitat, de forma que és molt important analitzar la planificació sobre els canvis demogràfics que va realitzant el departament d’Ensenyament per valorar la necessitat de distribució dels centres”. Val a recordar que el 2011, quan ERC estava a l’oposició, va participar en reivindicacions públiques per a la construcció de l’institut de Cappont.

Per la seua part, el diputat de Cs per Lleida al Parlament Jorge Soler va denunciar que “els partits separatistes veten de nou la construcció d’aquests equipaments que tants anys fa que es reclamen”. El juliol del 2016 es va aprovar una Proposta de Resolució i una moció de Cs per reclamar els instituts, però Soler va afirmar que “no s’ha fet res” i va criticar que “hi ha molta distància entre alguns dels principals carrers del barri i els instituts del Camp Escolar”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta