⏯️ Kilian Jornet reivindica l'esport en la vida saludable

REDACCIÓ
17-12-2020
  • ⏯️ Kilian Jornet reivindica l'esport en la vida saludable
  • ⏯️ Kilian Jornet reivindica l'esport en la vida saludable
  • ⏯️ Kilian Jornet reivindica l'esport en la vida saludable

Kilian Jornet va oferir ahir la lliçó inaugural del curs 2020-2021 d’INEFC, que portava per títol L’esportista com a exploració, en la qual va reivindicar el paper de l’esport per mantenir-se saludable i també com una eina d’escapament davant de les dificultats personals. Com a conseqüència de les restriccions per la pandèmia, l’acte, que obre el curs per als centres de Barcelona i de Lleida, es va celebrar de forma virtual i l’atleta i esquiador de muntanya va donar la lliçó des del seu domicili a Noruega.

L’acte va ser conduït pel lleidatà Pere Lavega, professor de l’INEFC Lleida, i es va iniciar amb la lectura de la Memòria acadèmica del curs 2019-2020 a càrrec del recentment nomenat director, Eduard Inglés, que va destacar la capacitat del professorat, personal i dels alumnes per adaptar-se a les noves condicions de treball i dificultats provocades per la pandèmia.

L’acte va finalitzar amb l’entrega de distincions als millors alumnes del darrer curs acadèmic

Tot seguit, hi va intervenir Kilian Jornet, que va començar el discurs recordant que ell també va ser alumne d’INEFC. La lliçó inaugural es va centrar a explicar com aquests estudis el van impulsar a aplicar la ciència per experimentar amb els seus propis límits i va narrar algunes de les seues experiències personals portant el seu cos a situacions extremes. Jornet va concloure afirmant que la motivació és l’única cosa que posa límits a les persones. Finalment, va agrair als alumnes la feina que portaran a terme en el futur, que contribuirà a fer que les persones mantinguin una vida saludable des del punt de vista físic i emocional.

Gerard Figueras, secretari general d’Esports, li va entregar virtualment el màxim guardó de la institució, Tors Atlètic, de l’escultora Rosa Serra. Els directors de Barcelona i Lleida, Alfredo Irurtia i Xavier Peirau, van entregar virtualment les distincions als millors alumnes. De Lleida van ser distingits Noemí Lozano, Cristina Calvo i Alba Vives.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Què en penses del tancament de Hasel al Rectorat contra el seu empresonament?