La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega frega els 4.000 espectadors

REDACCIÓ
Publicat: 
13-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega frega els 4.000 espectadors
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

La Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega 2022–2023, organitzada per la Regidoria de Cultura, ha registrat un 78% de mitjana d’assistència de públic, xifra molt superior al 61% de la temporada 2021-2022. Així, la darrera edició del cicle ha atret un total de 3.917 espectadors front els 2.740 de l’anterior edició. Val a dir que en ambdues temporades s’han ofert el mateix número d’obres en cartellera, un total de 9. Cal destacar l’augment de la venda d’abonaments, que ha crescut un 16% (dels 165 abonaments de la temporada 2021-2022 ha pujat fins als 192 enguany) i se situa en la xifra més elevada des de l’any 2008.

Aquesta ha estat l’edició número 28 de la Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega, una de les més veteranes de les terres de Ponent. El cicle fa camí cap a les tres dècades de trajectòria amb el favor del públic i la certificació de la qualitat de la programació. El balanç final es valora molt positivament des del consistori. L’edil de Cultura, Carlos Vílchez, assenyala que “l’objectiu de la Regidoria d’arribar a més públic continua avançant i any rere any està més consolidat”. Així mateix, “la qualitat de les obres continua com un gran atractiu per al públic i com a focus cultural i teatral de Tàrrega”. Per la seva part, la tècnica Teresa Garcia reitera que aquestes xifres palesen els esforços esmerçats en campanyes per a la fidelització d’espectadors i la creació de nous públics.

‘Terra baixa’, la proposta amb més públic

De la programació, l’espectacle que ha gaudit de major assistència ha estat la versió de ‘Terra baixa’ d’Àngel Guimerà dirigida per Àngel Llàcer, amb 1.077 espectadors, penjant el cartell d’”entrades exhaurides” en les dues funcions que se’n van oferir. El muntatge, produït per La Perla 29 i sorgit del programa ‘El Llop’ de TV3, comptava amb la interpretació del targarí Marc Andreu i la fuliolenca Alba Segarra. El segueix, tot i que a molta distància, ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, una producció de La Calòrica sobre el canvi climàtic, que va atraure 424 espectadors. En tercer lloc se situa ‘Família (Im)possible’, comèdia de Carol López que parla dels prejudicis existents sobre la diversitat de gènere, que va portar fins al Teatre Ateneu 369 persones.

Propostes familiars

A banda dels muntatges adreçats al públic adult, el Teatre Ateneu de la capital de l’Urgell també ha acollit fins a sis espectacles dirigits al públic familiar en el marc de la programació de la Fundació La Xarxa, que s’ha acomiadat aquest diumenge 12 de març. Les propostes de La Xarxa han aplegat un total de 1.161 espectadors. El muntatge que més públic va atreure, fregant els 300 espectadors, va ser ‘Bunji, la petita coala’, un espectacle de titelles amb una escenografia sorprenent de Festuc Teatre. Per tant, aquesta temporada, fins a 5.078 persones han acudit al teatre targarí per veure-hi alguna de les propostes de la 28a Temporada d’Arts Escèniques o de la Temporada de Teatre Familiar 2022-2023 front les 4.877 de l’any anterior.

Comparteix

També t'interessarà