La 29a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega aixeca el teló superant els 230 abonaments venuts

REDACCIÓ
Publicat: 
25-09-2023
Actualitzat: 25-09-2023 12:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 29a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega aixeca el teló superant els 230 abonaments venuts
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Tàrrega

La programació arrenca amb el muntatge ‘Paradís’ d’El Somni Produccions i continuarà el divendres 29 de setembre amb ‘Viatge d’hivern’


La Regidoria de Cultura de Tàrrega va aixecar el passat 23 de setembre el teló de la 29a Temporada d’Arts Escèniques amb una molt bona acollida, on la funció que donava el tret de sortida va aplegar gairebé tres centenars d’espectadors. A més, s’han venut un total de 235 abonaments, un 22% més que la darrera edició del cicle quan se’n van despatxar 192, xifra que no s’assolia des del 2008. Per tant, en les darreres quatre edicions de la temporada la xifra d’abonaments venuts no ha parat d’augmentar.

L’espectacle ‘Paradís’ d’El Somni Produccions va donar inici a la 29a Temporada d’Arts Escèniques amb una peça de suspens escrita i interpretada per Sergi Baos. És una obra contada a quatre veus en forma de ‘road movie’ amb quatre protagonistes desenvolupats per un sol actor, el mateix Sergi Baos, que va relatant aquesta història divertida i emotiva des de diferents punts de vista.

Centenari del Teatre Ateneu

Prèviament, per tal de rememorar els inicis d’aquest emblemàtic teatre, divendres 22 de setembre va tenir lloc una xerrada a càrrec el comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui. L’acte fou  encapçalat per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i l’edil de Cultura, Miquel Nadal, i va incloure la projecció de la pel·lícula ‘Singing in the rain (Cantant sota la pluja)’, un dels clàssics del cinema del segle XX. Un altre dels plats forts del programa d’actes per commemorar el centenari d’aquest edifici és l’exposició que acollirà la Sala Marsà entre el 9 de novembre i el 3 de desembre.

Inaugurada l’any 1923, la sala es manté com a epicentre de l’activitat teatral a la ciutat i acollirà durant els propers mesos reconeguts i premiats espectacles de Sixto Paz Produccions, Bitó Produccions, Sala Flyhard o La Calòrica, entre altres.

Nou muntatges més fins al febrer

El cicle targarí oferirà 9 propostes fins al febrer així com unes altres 7 propostes de Fundació La Xarxa adreçades al públic familiar.

La segona cita de la 29a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega serà el divendres 29 de setembre. La Cia. Cassandra Projectes Artístics i la Sala Beckett presenten ‘Viatge d’hivern’, una obra inspirada en el cicle de cançons ‘Winterreise’ de Franz Schubert i Wilhelm Müller. Magda Puyo dirigeix aquest viatge que ens proposa Elfriede Jelinek per les seves pròpies experiències, tan artístiques com íntimes.

Un dels plats forts és el drama ‘Cost de vida’ de Sixto Paz Produccions, que posa al descobert la complexitat de cuidar i deixar-se cuidar. El text de Martyna Majok, premiat amb el Premi Pulitzer l’any 2018, és una faula urbana sobre la solitud i la necessitat que tenim de cuidar-nos els uns als altres. La cita és el dissabte 21 d’octubre.

Prendrà el relleu el dissabte 4 de novembre ‘Fitzroy’, l’última comèdia signada pel dramaturg i guionista Jordi Galceran. Fent tàndem amb el prestigiós director Sergi Belbel, torna als escenaris amb l’artilleria després de vint anys de l’èxit d’’El mètode Grönholm’, vuit d’’El crèdit’ i cinc de ‘Paraules encadenades’.

El dissabte 18 de novembre arribarà ‘La pell fina’ de Sala Flyhard, un muntatge escrit i dirigit per Carmen Marfà i Yago Alonso que tracta de tot allò que no estem preparats per dir ni per rebre. Temes com la maternitat, el talent o les relacions de parella posen de manifest que tenir cura dels altres segueix sent una assignatura pendent. 

Per la seva banda, ‘Instruccions per fer-se feixista’, un text de Michela Murgia ple d’ironia sobre la perillosa propagació dels populismes en les nostres societats, arribarà a Tàrrega el dissabte 2 de desembre. Un monòleg que denuncia l’actual onada de feixisme arreu d’Europa i la resta del món. Un text per fer trontollar la seguretat en el nostre sistema democràtic, adaptat per Sergi Pompermayer i dirigit per Miquel Gorriz.

Un any més, el teatre inclusiu tindrà presència a Tàrrega. Serà el diumenge 10 de desembre gràcies a ‘Pastoral i tutelada’, un cru testimoni de com les persones més vulnerables han viscut els estralls de la pandèmia.

La darrera de les funcions de l’any arribarà de la mà de Hause & Richman i Velvet Produccions el dissabte 16 de desembre amb ‘Conspiranoia’. Marc Angelet i Jordi Casanovas signen aquesta comèdia dramàtica plena de teories de la conspiració, secrets, mentides i amistats a punt d’esclatar.

Per la seva part, Kulunka Teatroa portarà el seu teatre de màscares a l’escenari targarí el divendres 19 de gener. Després d'’André’ i ‘Dorine i Solitudes’, la companyia basca amb una gran projecció internacional, torna a apostar pel llenguatge silent de les màscares a ‘Forever’. Tot i tractar-se d'un espectacle sense text, un dels seus punts forts resideix precisament a la seva elaborada dramatúrgia

Finalment, La Calòrica presentarà el dissabte 3 de febrer la comèdia ‘Els Ocells’, que explica la historia de dos atenencs adinerats que, farts de la ingerència pública en els seus assumptes particulars, abandonen el món dels humans i convencen els ocells de crear una nova civilització.

Totes les representacions  tindran lloc a 2/4 de 9 del vespre excepte ‘Pastoral i tutelada’, que serà a les 6 de la tarda. Les entrades ja són a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu (c. Major, 11) i al web www.culturatarrega.cat.

Programació de Fundació La Xarxa

Per la seva part, la Fundació La Xarxa acostarà produccions de teatre per a tots els públics els diumenges a la tarda amb presència de titelles, teatre musical i visual. Els noms que integren el programa són Cia, Teatre de l’Abast – La Fam Produccions (29 d’octubre), Cia. Sgratta (12 de novembre), Tanaka Teatre (3 de desembre), Cobla Lluïsos (21 de gener), Planeta Impro (4 de febrer), La Mecànica (18 de febrer) i Giramàgic (24 de març).

Comparteix

També t'interessarà