La 42ena Cursa de Balàfia ret homenatge a Bonaventura Baldomà

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
18-04-2024
Actualitzat: 18-04-2024 10:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 42ena Cursa de Balàfia ret homenatge a Bonaventura Baldomà
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Torna la 42 cursa popular de Balàfia-Bonaventura Baldomà RiusLa Cursa de Balàfia encara la 42ena edició amb una samarreta innovadora de color bordeus, el color de la ciutat de Lleida. És la segona carrera popular més antiga de Lleida al darrere de la Pujada a la Seu Vella i també es considera la més ràpida. Es correran distàncies de 10 i 5 km en una cursa que té l’objectiu d’arribar a la paritat entre dones i homes corrent, també es faran curses infantils i finalment es dona l’opció de fer-la caminant.

Ara mateix ja hi ha 300 persones inscrites i es calcula que la participació superarà el mig miler d’atletes. La cursa, que enguany es correrà el dia 28 d’abril, aprofita aquesta edició per a retre homenatge a l’esportista Bonaventura Baldomà, que va morir l’any 2004, als 80 anys, i que va ser l’atleta lleidatà amb millor palmarès al segle XX. Baldomà es va proclamar campió d’Espanya de cros en els anys 1946, 50 i 52 i va guanyar la tradicional Jean Bouin el 1947. En pista va ser campió d’Espanya de 10.000, 5.000 i 3.000 metres en diverses ocasions. A nivell internacional, va participar en quatre edicions del Cros de les Nacions.

Al voltant de la 42ena edició de la Cursa de Balàfia s’han programat diferents activitats en una fira d’entitats que permetrà dinamitzar el matí esporti. Es compta amb un centenar de persones voluntàries que s'implicaran en l'organització de la cursa. 

Les inscripcions per a la cursa estaran obertes fins dijous, dia 25 d’abril.

Comparteix

També t'interessarà