La 4a Marxa de Tardor del Baix Set promou els espais naturals de Ponent i els hàbits de vida saludables

REDACCIÓ
Publicat: 
23-10-2019
Actualitzat: 23-10-2019 12:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 4a Marxa de Tardor del Baix Set incentiva els hàbits de vida saludables i dona a conèixer els espais naturals de Ponent
  • La 4a Marxa de Tardor del Baix Set incentiva els hàbits de vida saludables i dona a conèixer els espais naturals de Ponent

La Diputació de Lleida va acollir aquest dimarts la roda de premsa de presentació de la 4a Marxa de Tardor del Baix Set, que tindrà lloc el 27 d’octubre a Sudanell, organitzada pels ajuntaments de Montoliu de Lleida i Sudanell.  Enguany, Sudanell serà el punt de sortida i d'arribada d'aquesta activitat no competitiva. La marxa compta amb quatre recorreguts que són coincidents en el seu tram inicial i final.

Així, la ruta més curta, anomenada Puput, té 7,1 km i és un passeig agradable, aptes per a tots els públics, per les hortes de la Sèquia de Torres i del Canal d’Urgell, així com dels boscos de ribera propers al Segre, pensat per aquells qui volen fer una estona de caminada i descobrir indrets nous. La segona ruta, anomenada Esplugabous, té 14,3 km i porta els inscrits per paisatges que combinen les hortes i els boscos de ribera, zona de rius i canals, amb les zones d’antics secans. És un trajecte ideal per a qui es vulgui iniciar en la marxa, tot i que respecte de l’any passat és una mica més llarga. La ruta mitjana, anomenada Cigonya, té uns 20 km i mostra la varietat de paisatges que van des d’hortes antigues i boscos de ribera de les terrasses baixes, a les serres i altiplans de secà, de transformació més recent, que els participants podran albirar des de dalt del Tossal del Senyor. La ruta Milà Negre, la més llarga i exigent, té uns 26 kms, i travessa zones d’horta i de secà, de bosc i d’estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics de la zona, com el Tossal del Senyor de Sunyer o el de Vinfaro, miradors espectaculars sobre les valls del Set i del Segre.

Els quatre recorreguts transcorren principalment per pistes de terra i asfaltades, però compta amb diversos trams de sender i fora pista. Les rutes estaran senyalitzades amb indicadors, però també amb guix i cinta. Els indicadors variaran de color segons la ruta (blau, verd, groc i vermell), i coincidiran amb el color de les polseres diferenciades per cada ruta que es repartiran com a acreditació.

La marxa està inclosa en el projecte Marxa.cat, del qual n’és el desè i darrer esdeveniment de l’any, i en comparteix els principals objectius d’incentivar uns hàbits de vida saludables, tant des de la pràctica de l’esport com des de la vessant de la nutrició (fent especial esment a la reducció de sucres en els avituallaments); donar a conèixer i posar en valor els espais naturals de Ponent i conscienciar de la necessitat de preservar-los; i promoure i valoritzar els productes agroalimentaris propis i propers, tal i com explica el tinent d’alcalde de Montoliu i responsable de la Marxa, Josep Ramón Mòdol.

En aquests moments, hi ha 350 inscrits, i s’espera arribar a la xifra de 600 participants, tenint en compte que entre les tres edicions anteriors se sumen uns 1.500 marxadors.

Comparteix

També t'interessarà