La 7a edició del Lleida Air Challenge aplegarà a Alguaire un centenar d'expositors

REDACCIÓ
Publicat: 
11-05-2022
Actualitzat: 11-05-2022 11:51
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 7a edició del Lleida Air Challenge aplegarà a Alguaire un centenar d'expositors
    Peu de foto: 
    Salvador Miret (ACN)

L'Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà l'11 i 12 de juny la 7a edició de la fira aeronàutica Lleida Air Challenge, que no s'havia fet els dos últims anys per la pandèmia. Aplegarà un centenar d'expositors, més que en altres edicions. El certamen reforça el paper professional i destaca l'increment d'empreses del sector dels drons, que disposaran d'un espai per a demostracions. I és que, coincidint amb la fira, l'aeroport estrenarà una pista específica per a aterratges i enlairaments de drons amb què vol potenciar les instal·lacions com a espai de proves per a aquests aparells. També s'hi podrà veure una exposició d'avionetes i s'oferiran conferències, tallers i activitats per a infants, entre moltes altres propostes. L'entrada serà gratuïta.

La 7a edició de la fira aeronàutica Lleida Air Challenge aplegarà gairebé un centenar d'expositors entre escoles de pilots, escoles de tripulants de cabines, empreses d'helicòpters, aeroclubs del territori, federacions aèries, empreses de fabricació i reparació d'aeronaus, escoles de mecànics, empreses i noves tecnologies aeronàutiques i de l'espai. A més, també hi ha una desena de conferències previstes sobre drons i la nova mobilitat aèria, el control aeri o la formació de pilots.

La fira, de fet, disposarà aquest any d'una part dedicada als drons. Una vintena d'empreses vinculades a aquest sector vindran a presentar les seves experiències amb aquests nous vehicles de mobilitat aèria i el seu futur. Per això, durant el cap de setmana en què es farà la fira també s'han previst exhibicions i demostracions de drons. Coincidint amb el certamen, Lleida-Alguaire estrenarà una pista d'herba d'uns 400 metres específica per a enlairaments i aterratges de drons. Durant la resta de l'any, l'aeroport la podrà habilitar quan alguna empresa requereixi testar o fer proves amb aquest tipus d'aparells. Així mateix, a la fira s'ha programat un taller per a nens i nenes per tal que coneguin com funcionen els drons i la seva gestió en remot.

En presentació, el secretari de Territori i Mobilitat i president d'Aeroports de Catalunya, Isidre Gavín, ha assenyalat que amb la fira Lleida Air Challenge s'ha aconseguit "crear una dinàmica molt orientada a la professionalització, de manera que no només s'ha recuperat, sinó que ha crescut i és molt més especialitzada". Gavín ha afegit que el certamen pretén "reforçar el rol de Lleida com un referent d'aeroport industrial i de serveis", en la línia del canvi d'estratègia adoptat des de fa uns anys des del Govern.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha subratllat que la Lleida Air Challenge és l'única fira d'aquest àmbit a Catalunya i a l'estat espanyol. També ha incidit en el pes que tindrà en aquesta edició el sector de la nova mobilitat aèria. En aquest sentit, ha recordat que una part important de les empreses que exposaran per primer cop estan vinculades al món dels drons i les seves aplicacions. Solé ha valorat positivament l'increment de la seva presència atès que "entronca amb l'objectiu i els esforços del Govern perquè Lleida-Alguaire esdevingui un aeroport industrial, tecnològic i aeroespacial de referència en aquest àmbit”.

Durant la Fira també se celebrarà el campionat d'Espanya d'ULMs (ultralleugers) amb una vintena d'aeronaus que faran diferents exhibicions i que posarà en valor les instal·lacions aeroportuàries.

La fira Lleida Air Challenge s'ha anat convertint en una plataforma de negoci i d'innovació perquè els expositors, públic i amants de l'aviació creïn sinergies empresarials ampliant coneixements, experiència i informació. Alhora, també té com objectiu que empreses i visitants coneguin les instal·lacions de l'aeroport per possibles usos de les mateixes. A tall d'exemple, Cosmic Research, un expositor d'edicions anteriors, actualment utilitza les instal·lacions per a fer proves dels seus coets. També l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú EFAV va obrir un nou centre de formació de mecànics aeronàutics a l'aeroport lleidatà després de passar per la fira.

A diferència d'anys anteriors, en aquesta edició es mantindrà el vol a Palma de Mallorca d'Air Nostrum durant el divendres i també el diumenge ja que la fira s'ubicarà en un espai de la plataforma que no interferirà amb l'aviació comercial.

Comparteix

També t'interessarà