La baixa incidència del virus a Alcarràs “normalitza” la campanya de la fruita 2020

REDACCIÓ
22-05-2020
  • La baixa incidència del virus a Alcarràs “normalitza” la campanya de la fruita 2020

Durant la campanya de la fruita Alcarràs acull cada any més de 4.000 temporers. En aquest sentit, els preparatius per a la recollida d’aquest 2020 estan marcats per l’emergència sanitària creada pel coronavirus. “La baixa incidència del Covid-19 que s’està registrant durant les últimes setmanes en el municipi fa que afrontem la campanya amb certa normalitat i esperançats”, va explicar ahir l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, després de la celebració de la junta local de seguretat del municipi, que es va reunir al Centre Cultural Municipal Lo Casino i no a l’ajuntament, per complir les normes referents al distanciament social. Tanmateix, el primer edil també va destacar que “no podem abaixar la guàrdia perquè tenir un brot significaria posar en perill les collites dels nostres agricultors”.

Així mateix, la localitat té habilitats des de fa setmanes dos equipaments municipals per aïllar possibles casos de coronavirus (vegeu SEGRE d’ahir). En aquest sentit, Ezquerra va apuntar que “de moment no s’han estrenat i esperem que continuï així”.

Respecte a la despesa d’agricultors i ajuntaments per protegir la salut dels treballadors de la fruita i els ciutadans, des d’Alcarràs agraeixen el suport de la Diputació de Lleida i el que està previst des de la Generalitat, però asseguren que “hi haurà pèrdues”. Durant la reunió, en la qual també van participar l’inspector en cap de l’ABP dels Mossos, Xavier Ribelles; el cap de la policia local, Eduard Cosculluela; el capità de la Guàrdia Civil, Joaquín Ureña; el subdelegat del Govern, José Crespín, i la directora dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat, Montserrat Messeguer, no es va descartar que en els propers dies es portin a terme més controls de documentació entre els temporers que vagin arribant.

D’altra banda, els informes dels cossos de seguretat van mostrar un descens de delictes respecte a l’any 2018.

Comparteix

També t'interessarà