La Biblioteca de Balaguer se suma al projecte 'Biblioteques amb DO'

REDACCIÓ
Publicat: 
29-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Biblioteca de Balaguer se suma al projecte 'Biblioteques amb DO'
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

Per vuitè any consecutiu, la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer s'adhereix al Projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

Aquest projecte porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton del territori amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el seu afany de recórrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l'edició del 2023 posarà l'accent en la cultura del vien el cinema i, per extensió, en la producció audiovisual, siguin llargmetratges o curts, de ficció, documentals, promoció, i com reflecteixen o recullen la diversitat d’aspectes derivats del vi, el cava i la vinya.

Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques, i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte, entre d'altres i sempre amb el món del vi per tema. Com és habitual, el projecte es desenvolupa en forma d'itinerari de gener a novembre, de manera que cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen. Durant 2023 el recorregut serà el següent: al gener, Pla de Bages; al febrer, Costers del Segre; al març, Alella; a l’abril, Conca de Barberà; al maig, el Priorat i Montsant; al juny, Empordà; al juliol, Catalunya; a l’agost, Terra Alta; al setembre, Tarragona; a l’octubre el cava; i al novembre, el Penedès.

La DO Costers del Segre és protagonista durant el mes de febrer i per aquest motiu des de la Biblioteca Margarida de Montferrat s’han organitzat les següents activitats:

  • Dimecres 1 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca tindrà  lloc la xerrada "El vi i el cava a la publicitat: de les bombolles a Martin Scorsese" a càrrec de Pablo Sancho. En aquesta es proposa un recorregut històric per la publicitat audiovisual vinculada al món del vi i el cava, des de les bombolles nadalenques al curtmetratge dirigit per Martin Scorsese l’any 2007, analitzant i comparant com s’anuncien altres begudes espirituoses en funció de a quin consumidor es vol dirigir.
  • Dimecres 8 de febrer a 2/4 de 8 del vespre tindrà lloc l’espectacle "Rumbesia a la natura". La Rumbesia és un recital de poesia fusionat amb rumba, en el que es conjuguen poemes musicats especialment per aquest espectacle, així com versions de poemes ja musicats per altres músics.
  • Dimecres 15 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca tindrà lloc l’espectacle "I va venir el vi" amb Jordina Biosca. Que vivim en terra de vins, ho tenim clar, que ens agrada el vi, és cosa sabuda per tots, i que en una celebració sempre és a taula, és condició imprescindible arreu. Ara bé, que sapiguem d’on ve i per què té tals o quals efectes, això ja és tota una altra història. Tranquils però, que avui, entre traguet i traguet, mirarem d’estirar el fil fins on puguem per veure si traiem l’entrellat de tot plegat.

Totes les activitats aniran acompanyades del tast de diferents vins de la D.O. Costers del Segre a càrrec d’un sommelier local.

Comparteix

També t'interessarà