La Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega repassa la presència de la comunitat gitana a Catalunya

REDACCIÓ
Publicat: 
27-04-2022
Actualitzat: 27-04-2022 10:04
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega repassa la presència de la comunitat gitana a Catalunya
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega repassa 600 anys de presència del poble gitano a Catalunya mitjançant la nova exposició temporal que acull la Biblioteca Pública Germanes Güell fins al 25 de maig. L’objectiu d’aquesta proposta és promoure la història i la cultura gitana com a part de la societat catalana i fer difusió dels seus valors alhora que afavoreix la igualtat i la no discriminació. La mostra és una de les activitats programades per la Regidoria de Cultura dins la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano (que es rememora cada 8 d’abril), al qual la capital de l’Urgell s’ha adherit per primera vegada.

En el decurs de l’acte inaugural celebrat aquest dimarts, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat que el municipi treballa així per eliminar estereotipis i prejudicis vers la comunitat gitana alhora que es fomenta la bona convivència. L’alcaldessa també ha recordat que consta presència documentada del poble gitano a Tàrrega des del segle XVIII. Per la seva part, Carlos Vílchez, regidor de Cultura, ha manifestat que aquesta exposició ajuda a conscienciar la població per combatre el racisme i l’anomenat ‘antigitanisme’. A l’acte també ha participat Joan Reyes, portaveu de la comunitat gitana a Tàrrega, que ha agraït al consistori l’impuls de les diferents activitats que donen a conèixer el llegat i la tradició del seu poble.

L’exposició du per títol 600 anys del poble gitano a Catalunya. Un poble dins un país a partir d’una iniciativa del Departament de Drets Socials en el marc del Pla integral del poble gitano a Catalunya. Tàrrega també ha ofert durant l’abril una mostra de llibres sobre la comunitat gitana a la Biblioteca i un concert de rumba catalana a càrrec de la nissaga local dels Pubill. A més, el Ple va aprovar per unanimitat el passat 7 d’abril una declaració institucional. I l’endemà, el 8 d’abril, es va penjar la bandera romaní al balcó de la Casa consistorial. L’Equip de Govern ha expressat aquest dimarts també la voluntat de donar continuïtat l’any que ve a aquesta iniciativa.

Comparteix

També t'interessarà