La bibloteca de Tàrrega reprèn els clubs de lectura

REDACCIÓ
05-10-2020
  • La bibloteca de Tàrrega reprèn els clubs de lectura

La Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell reprendrà durant el present mes d’octubre l’activitat dels clubs de lectura, que es va haver d’interrompre a causa de la situació de pandèmia. Així, fins al desembre l’historiador Gerard Corbella continuarà repassant la memòria del segle XX a Europa mitjançant la novel·la històrica i la llibretera Núria Sauret recuperarà les seves recomanacions de literatura catalana contemporània. Com a novetat, la capital de l’Urgell estrenarà un nou club de lectura dedicat a les polítiques de gènere i el feminisme. Sota el títol “Mirades dissidents”, la tècnica d’Igualtat Alexandra Casanovas dinamitzarà vuit sessions del 27 d’octubre al 25 de maig (19h) amb textos de Bel Olid, Gemma Ruiz, Cristina Morales, Virginie Despentes o Kopano Matlwa.

El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, apunta que “des de la Biblioteca volem oferir l'opció de reflexionar, aprendre i llegir sobre temes socials i la igualtat de gènere és un afer transversal que cal divulgar i potenciar”. Per la seva part, Alexandra Casanovas defineix el nou club de lectura com “un espai de trobada on reflexionar i debatre sobre com habitem el món, enriquint la nostra manera d’entendre’l a través del moviment feminista”. Les inscripcions són gratuïtes i ja es poden tramitar a la Biblioteca (plaça de Sant Antoni · 973 500 428). La represa dels clubs de lectura garantirà la seguretat sanitària de les persones participants aplicant els protocols corresponents (distància, mans, mascareta).

D’altra banda, la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell continuarà fomentant l’hàbit de la lectura entre els infants i oferirà el dissabte 24 d'octubre (11:30h) una nova sessió de contes familiars. El grup Nopatiskos escenificarà “Els contes d'en Rodari”, activitat que commemora el centenari del naixement de l’escriptor i pedagog Gianni Rodari. Si el temps ho permet, la sessió es desenvoluparà a l’exterior, a la plaça de Sant Antoni, amb aforament limitat a 15 participants (cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca i cada infant només podrà anar acompanyat d'un adult). Si la proposta té èxit, les lectures de contes en format d’espectacle tindran continuïtat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?