La BTT es consolida

XAVIER PUJOL
08-06-2020
  • La BTT es consolida

La BTT continua fent passos endavant per refermar-se en unes comarques de Lleida que fins l’any passat estaven pràcticament òrfenes d’un calendari oficial. La recuperació de l’Open Lleida, en l’especialitat de cross country, ha estat clau per rellançar-la i aquest any viurà la segona edició marcada pel Covid-19. “Recuperem l’Open sense saber realment quina seria la resposta de la gent, i la veritat és que la valoració ha estat positiva. Està clar que va costar molt esforç, però aquesta primera edició ens va servir d’aprenentatge”, assenyala Norbert Herrera, delegat de la Catalana a Lleida.

L’Open Lleida-Lafuente Transport Sanitari 2020 constava inicialment de quatre proves, una menys que l’any passat, ja que dos de les cites de l’any 2019, el Memorial Alfredo Pera d’Almacelles (ajornat al 2021 pel coronavirus) i la Bike Kids de Navès (traslladada al 6 de setembre) només puntuen aquest any per a la Copa Catalunya de promoció. El certamen havia d’arrancar el 21 de març a Tartareu, però la prova va ser retardada inicialment per la pandèmia i finalment suspesa per problemes de calendari, igual que la de les Avellanes, que s’estrenava.

Les dos proves que es mantenen són l’Open BTT Serra d’Almenara, a Butsènit d’Urgell, que se celebrarà el 5 de setembre i que també serà Provincial d’adults, i l’Open Serreta de Corbins, que ha passat al 24 d’octubre.

Pel que fa a les Kids Cup Copa Catalunya, el V Memorial Alfredo Pera d’Almacelles, que s’havia de disputar el passat 4 d’abril, ha estat ajornat al 2021, mentre que la de Navès, fixada inicialment per ahir diumenge, s’ha reprogramat al 6 de setembre.

L’Open Lleida va reunir l’any passat un total de 650 participants, amb una mitjana d’inscrits per prova d’uns 130, xifres que Herrera confia a mantenir, si bé reconeix que l’exclusió de les dos proves de la Kids Cup, que van ser les més freqüentades al ser d’àmbit autonòmic, reduirà l’assistència mitjana. No obstant, assegura que “l’objectiu d’aquesta segona edició, malgrat la incidència del Covi-19, és mantenir la progressió. Esperem que la gent ens faci la confiança necessària perquè si no funciona, serà complicat que es pugui mantenir al calendari durant més anys per la gran competència que hi ha amb altres especialitats. Aquest 2020 és l’any clau per a la seua consolidació.

El calendari de BTT a Lleida es completarà aquest any amb dos proves de la Copa Catalana de marató, que va recuperar aquest any la Federació. Seran la Marathon Cup BTT de la Vall de Boí, programada inicialment per al 12 de juliol a Barruera i que es disputarà el 6 d’octubre amb quaranta-vuit quilòmetres, i la tercera edició de la Marató BTT Tàrrega, fixada per al 30 d’agost sobre un circuit de cinquanta-quatre quilòmetres. A més a més, la Garrigues Bike BTT, que havia de disputar-se el 23 de maig a la Granadella, s’ha traslladat al dia 7 novembre i per primera vegada serà Campionat de Catalunya d’ultramaraton.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta